Bölge Haber Girişi : 06 Eylül 2010 00:02

Muhtarlar Bakan Akdağ'ı fena kızdırdı!..

Muhtarlar Bakan Akdağ'ı fena kızdırdı!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlemek için biraya geldi.
 
Erzurum Ajans-Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlemek için biraya geldi. Harput Mahallesi muhtarı Kazım Arkan'ın Palandöken Belediyesine yaptığı suçlamayı duyunca, Bakan Akdağ, "Bir dakika kardeşim, burada duracaksın. Bu haksızlık, bu belediye başkanı burada değil. Haksızlık oluyor. ya sen bunu ispat edeceksin yada iftiracı durumuma düşmemek için belediye başkanından özür dileyeceksin. Bu konuyu kes" dedi.
 
 
Kentin sorunlarını dinlemek için Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muhtarlar Derneği Erzurum Şubesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. Mahalle muhtarlarının yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Akdağ, kentte yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Muhtar maaşlerinin ekskiye oranla iyi olduğuna değinen Akdağ, bütçenin her tarafa yetirilmesi gerektiğini söyledi. Soru-cevap karşılığında süren konuşmada Recep Akdağ, muhtarların şikayetlerini dinledi.
 
 
Merkez Palandöken ilçesi Harput Mahallesi muhtarı Kazım Arkan'ın söz isteyerek sorduğu sordu Bakan Akdağ'ı oldukça kızdırdı. Belediyenin kendi menfaati için apartmanın istimlak edildiğini iddia edince Bakan Akdağ muhtarının sözünü kesti. Sert bir dille konuşan Akdağ,"Bir dakika kardeşim, burada duracaksın.Bu haksızlık bu belediye başkanı burada değil. Haksızılık oluyor. ya sen bunu ispat edeceksin yada iftiracı durumuna düşmemek için belediye başkanından özür dileyeceksin. Bu konuyu kes. Böyle bir şey olur mu arkadaş. Burada iş eksik diyebiliriz, şurda şu işi yapmamız icap eder diyebiliriz. Şurda şunu şöyle yapabiliriz, bunların hepsine eyvallah. Ama ben belediye başkanı tanıyorum. Pırıl pırıl bir akradaş, hayatını dürüstlükle geçirmiş. Muhtar bu dil, derlerki boğaz dokuz boğum .Birşey söyledik mi dikkat edeceğiz. Seninde maksadının o olduğunu zannetmiyorum. Bu olacaksa belediyenin menfaatine istimlak edilecektir" diye karşılık verdi.
 
 
Bakan Akdağ'ın sözleri üzerine ikna olmayan muhtar Kazım Arkan, "Ama Sayın Bakanım müsade ederseniz. Cuma apartmanı neden kamulaştırılmıyorda onun bitişiğinde olan benim üç katlı binam kamulaştırılıyor. Demokrasi olan bir ülkede cebri kamulatırma var mıdır?" diyerek tekrar soru yöneltti. Bakan Akdağ, bütün bunların hukukla yapıldığını belirterek belediye başkanıyla görüşeceğini muhtara sözünü geri alması gerektiğini söyledi. Söz düellosuna sinirlenen diğer mahalle muhtarları Kazım Arkan'a, "Sus" diye tepki gösterdiler.
 
Yollarda asfalt olmamasından yakınan muhtarlar milletvekillerinide eleştiri yağmuruna tuttu. Muhtarlar, milletvekillerinin halkla birlikte olmadığını sorunlardan bir haber olduklarını Bakan Akdağ'a şikayet ettiler. Erzurum'un büyük bir il olduğunu ve 18 ilçesi bulunduğuna dikkat çeken Recep Akdağ, "Erzurum büyük coğrafaya sahip bir il, 966 köy ve mezralarla bini aşıyor. burada çalışmak çok kolay değil. Arkadaşlar sürekli sahadalar. Burada bir milletvekilinin çalışması diğer milletvekillerinin çalışmasıdır" dedi.Öte yandan muhtarlardan referandumda 'evet' sözü alan Recep Akdağ köy yollarını bizzat kendi inceleyeceğini söylerek muhtarların isteklerini not aldı.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.