Siyaset Haber Girişi : 24 Haziran 2018 23:45

Muharrem İnce'den ilk açıklama: Kaybettim, Erdoğan kazandı

Muharrem İnce'den ilk açıklama: Kaybettim, Erdoğan kazandı
CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamasını Whatsapp üzerinden yaptı. "Seçim adil değildi" diyen İnce, "Ama Erdoğan'ın kazandığını kabul ediyorum" dedi.
Erzurumajans-YSK'dan seçim sonuçlarının resmi sonuçları gelmese de son sonuçlara göre seçimlerin kaybedeni CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin sessiz kalması hem destekçilerinin hem de muhaliflerinin tepkisini çekmişti.

Seçimlerden önce "Seçimi YSK'nın önünde takip edeceğim" diyen İnce, "Yüksek Seçim Kurulu’nun geçici seçim sonuçlarını ilan etmesinden sonra bir açıklama yapacağım." ifadelerini kullandı.

İNCE: "ADAM KAZANDI"

Öte yandan Fox TV seçim özel programında İsmail Küçükkaya Muharrem İnce ile ilgili çarpıcı bir açıklamaya imzasını attı. İnce'ye "bir açıklama yapacak mısınız" diye mesaj attığını söyleyen Küçükkaya, İnce'nin kendisine "Tabiki adil bir yarış değildi ama tabi ki Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığını kabul ediyorum." dediğini söyledi.

İnce bu Whatsapp mesajlarının ardından bir açıklama da Twitter'dan yaptı ve "Bugün saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyeceğim." dedi.

İşte o paylaşım:


TWITTER'DAN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Muharrem İnce, seçim sonuçları açıklanırken Twitter'dan paylaştığı mesajda "Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor, Erdoğan’ın yüksek oy aldığı yerlerin sonuçlarını öncelikli veriyor. Sandık görevlilerimize sesleniyorum moralinizi bozup asla sandıkları terk etmeyin." demişti.

İnce, Twitter'dan seçime ilişkin yaptığı bir başka açıklamada ise "Sandık görevlisi arkadaşlarım; an itibariyle YSK’nın sisteminde sandıkların yüzde 37’si açılmış gözükmektedir. Televizyonlarda ise Anadolu Ajansı kaynaklı sandıkların yüzde 85’inin açıldığı yönünde haberler yapılmakta/sonuç açıklanmaktadır. Sandıkları terk etmeyin" diye mesaj paylaşmıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.