Bölge Haber Girişi : 02 Aralık 2009 00:28

Müftülükten aile danışma merkezi!..

Müftülükten aile danışma merkezi!..
Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, ailelerin, çocukların ve gençlerin aile içi sorunlarının çözümüne yönelik birim oluşturacaklarını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, ailelerin, çocukların ve gençlerin aile içi sorunlarının çözümüne yönelik 'Aile Danışma Merkezi' birimi oluşturacaklarını söyledi.

Müftü Arslan, bu amaçla İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile de görüşmeler içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Aile Danışma Merkezi'nin müstakil bir binada hizmet vermesi için girişimlerde bulunduklarını anlatan Müftü Arslan, söz konusu birimin hizmete geçmesiyle aile içinde yaşanan birçok sorunun çözüme kavuşacağını ifade etti.

Aile Danışma Merkezi'nde görevlendirilmek üzere özel olarak seçilen imamların Ankara'ya seminerlere gönderildiğini ve burada eğitim aldıklarına vurgu yapan Müftü Yakup Arslan, "Aile, toplum yaşamında önemli bir yere sahip. Aile içinde eşler ve çocuklar arasında yaşanabilecek çeşitli sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Aile Danışma Merkezi birimi oluşturmaya karar verdik. Bu amaçla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden de çeşitli destekler alacağız. Çünkü aile yapısı güçlü oldukça toplumlarda güçlü, mutlu ve huzurlu olur." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.