Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2009 06:08

Mübarek, Başbakan'a Erzurum'u sordu!..

Mübarek, Başbakan'a Erzurum'u sordu!..
Türkiye'ye kritik bir ziyarette bulunan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Başbakan Erdoğan'a Anadolu'nun zirvesi Erzurum'u sordu...

Erzurum Ajans- (Ankara/Özel)-Gazze'de ateşkesin sağlanması için İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk rolünü üstlenen Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, dün Ankara’ya kritik bir ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Mübarek’i Çankaya Köşkü’nde karşıladı. Mübarek ile Sheraton Otel’de görüşen Başbakan Erdoğan’ın sohbet konusu ise Anadolu’nun zirvesi Erzurum ve kış turizmi oldu.

 
BAKAN AKDAĞ’DA KATILDI
 
Cumhurbaşkanı Gül, Mübarek’e görüşmelere başlamadan önce makam odasının penceresinden Ankara’daki kış manzarasını gösterdi. Daha sonra Gül tarafından Mübarek onuruna bir öğle yemeği verildi. Gül ve Mübarek yemeğin ardından bir süre baş başa sonra heyetler arası görüştü. Heyetler arası görüşmelere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanız Recep Akdağ da katıldı. Gül, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, Mübarek’in bu yıl iki kez Türkiye’ye geldiğini belirterek, “İlişkilerimizin bu noktaya gelmesi, Türkiye ve Mısır’ın bölgede en üst seviyede işbirliği yapmaları eminim ki çok dikkat çekici bir görüntüdür” diye konuştu.

İSRAİL BARIŞI TEHDİT EDİYOR
 
Mübarek de Türkiye’nin Filistin sorunu için harcamakta olduğu çabaların her zaman ‘takdire şayan’ olduğunu söyledi. Mübarek görüşmede Orta Doğu’daki bölgesel konuları, Irak, Yemen ve Körfez bölgesindeki durumu istişare ettiklerini, ayrıca İran’ın nükleer programı ve bu programın bölgesel ve uluslararası güvenlik konusunda yarattığı tartışmalar üzerinde durduklarını kaydetti. İsrail hükümetinin Batı Şeria’daki tutumu ve uygulamaları ile Gazze’deki ablukasına devam etmesinin barış sürecine yönelik tehlike yarattığını belirten Mübarek, “Bu tutumun yarar getirmeyeceğinde mutabıkız” dedi. 
 
ERDOĞAN İLE ERZURUM SOHBETİ
 
Konuk Mısır Devlet Başkanı ile Sheraton Otel’de görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sohbet konusu ise Erzurum oldu. Orta Doğu’daki sıcak gelişmelerin değerlendirildiği ikili görüşmede sohbet bir ara dönüp dolaşıp Erzurum’a geldi. Konuk Devlet Başkanı’nın  ‘Türkiye’nin bu mevsimde en soğuk kenti Erzurum değil mi?’ diye sormasına Başbakan Erdoğan, “Evet ama şimdi oraya kayak merkezleri yapıyoruz” diye cevap verdi. Bunun üzerine Mübarek,  “Evet biliyorum. Zaman zaman eksi 30 derece oluyor değil mi?” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.