Bölge Haber Girişi : 01 Şubat 2011 18:05

Milliler sochi için madalya sözü verdi!..

Milliler sochi için madalya sözü verdi!..
Kayaklı Koşu aralıksız takip branşın da yarışan milli takım sporcularımız 2014 yılında Sochi'de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları için madalya sözü verdi.

Erzurum Ajans-Kayaklı Koşu aralıksız takip branşın da yarışan milli takım sporcularımız 2014 yılında Sochi’de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları için madalya sözü verdi.

Üniversiteler Arası Kış Oyunları Erzurum’da yapılan müsabakalarla devam ederken Kandilli Kayak Merkezinde yapılan aralıksız takip kayaklı koşu müsabakalarına katılan milli takım oyuncularımız, aldıkları derecelerle tarih yazarken, bundan sonrası için madalya sözü verdiler.

Türk sporculardan Sabahattin Oğlağo'nun 46.08,6 ile 14. olduğu müsabakalarda, diğer Türk sporcular, Erkan Orhan 30., Süleyman Ateş 31., Burhan Oglago 34., Ömer Yusufoğlu 37. sırayı aldı. Yapılan müsabakaların kendileri için müthiş bir deneyim olduğunu belirten millilerimiz bundan sonraki müsabakalar için hem iddialı olduklarını belirterek madalya için söz verdiler.

Kayaklı koşu branşın da ki tecrübeli sporcumuz Sabahattin Oğlağo, klasik bireysel kategorisinde beşinci olarak kayak tarihine geçmesi millilere moral verdi. Türk kayak tarihinin en iyi derecesini alan milli sporcu Sabahattin Oğlağo’nun, kendilerini hem gururlandırdığını hem de ateşlediğini belirten milliler, Oğlağo’nun milli takım adına moral kaynağı olduğunu da belirttiler.

Aralıksız takip kategorisinde 14. Olarak en iyi dereceyi alan Oğlağo, bugünkü mücadelenin kendi açısından iyi geçtiğini belirterek, ''Toplu çıkışta arka sırada çıkmam, rakiplerime avantaj sağladı. Ona rağmen iyi bir yarış çıkardım. Ön gruptakilere göre daha çok mücadele ettim. Bu avantajı öndeki sporcular iyi kullandı. Elimizden geleni yaptık. Her yarış bir tecrübe daha iyisini, yapacağım ve Sochi’de madalya mücadelesi vereceğim'' dedi.

Yarışan millilerimizden en iyi 2. dereceyi yapan Erkan Orhan ise iyi bir yarış çıkardığını belirterek, hedefinin gelecek sene yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalyayı kazanmak olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.