Bölge Haber Girişi : 30 Ocak 2011 02:09

Milli sporcumuzdan sevindiren haber!..

Milli sporcumuzdan sevindiren haber!..
Alp Disiplini'nde Süper G kategorisinde düşerek yaralanan Türk sporcu İstem Tunca'nın sağlık durumu...

Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için hazırlanan özel servisin klinik şefi Doç. Dr. Fikret Ergüngör, AA muhbirine yaptığı açıklamada, servislerine gelen Türk sporcu Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu söyledi.

Yarış sırasında takla attığı için yüzünde çiziklerin olduğunu bildiren Ergüngör, ''Takla attığı esnada, travma sırasında şuura kapanmamış. Genel vücut travması yok. Sağ baldırında ağrı varmış. Sanırım doku zedelenmesi var. Ortopedi servisi karar verecek. Boynunda hafif düzleşme olduğu için de MR'ye yönlendirdim'' dedi.

Sporcunun ciddi bir sağlık sorunun bulunmadığını vurgulayan Ergüngör, sporcunun ilk sorusunun '31'inde yarışma var, ben katılabilecek miyim?' olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Ergüngör, ''Bence bir mahsuru yok, yarışmaya katılabilir diye düşünüyorum. Tabii MR sonuçlarını gördükten sonra karar vereceğiz ortopedi de baktıktan sonra karar verilecek'' diye konuştu.

HAVLK, YAKINDA TABURCU OLACAK

 
Klinik şefi Ergüngör, Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında snowboard müsabakalarına önceki gün hazırlanırken düşerek ağır yaralanan Çek Cumhuriyeti sporcusu Vaclav Havlk'ın da sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Havlk'ın hastaneye geldiği zaman şuurunun kapalı olduğunu ve ciddi bir travma geçirdiğini dile getiren Ergüngör, ''Hastanemize gelir gelmez gerekli tetkiklikleri yaptık. Son derece ağır bir tablo ile gelmişti. Tedaviye yanıt verdi ve şuan şuuru açık. Durumu iyi. Nörolojik desteğe ihtiyacı yok'' dedi.

Havlk'ın kimseye ihtiyaç duymadan kol ve bacaklarını hareket ettirebildiğini anlatan Ergüngör, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sporcuyu hastanede ziyaret ederek, sağlık durumunu sorduğunu belirtti.

Ergüngör, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bitmeden Havlk'ı taburcu edebileceklerini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.