Spor Haber Girişi : 20 Aralık 2016 14:20

Milli kayakçı Sıla Kara: Biz hazırız, bekliyoruz

Milli kayakçı Sıla Kara: Biz hazırız, bekliyoruz
Dünyanın birçok ülkesinden genç sporcuların katılacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için Milli sporcularımız çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Erzurumajans-Dünyanın birçok ülkesinden genç sporcuların katılacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için Milli sporcularımız çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ülkemizin kış sporlarındaki hızlı yükselişi de göz önüne alındığında EYOF 2017 Erzurum için hedefler yükseliyor.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EYOF 2017 Erzurum'da alp disiplininde ülkemizi temsil edecek sekiz sporcudan biri de 16 yaşındaki Sıla Kara. Ağabeyi ve arkadaşının teşvikleriyle spora eğlence için başladığını belirten Sıla'nın EYOF 2017 Erzurum'da kendisine ve arkadaşlarına güveni tam.

EYOF 2017 Erzurum hazırlıklarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Sıla, spora başladığı günden bu zamana gelen süreci şöyle anlattı:

"Spora ağabeyimin ve bir arkadaşımın teşviği ile başladım. Eğlence ve kaymayı öğrenmek için başlamıştım ama bir süre sonra kendimi yarışlara hazırlanırken buldum. Şimdi ise EYOF 2017 Erzurum için çalışıyoruz. Hazırlıklarımız çok güzel gidiyor. Milli takımla yurt dışı kampları yaptık. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizim imkanlarımız çok iyi. Önceden bu kadar imkan yoktu. 2011 Universiad'dan sonra tesis yapımları hızlandı ve bizim için büyük bir avantaj oldu."

EYOF 2017 Erzurum'dan sonraki hedefinin Güney Kore'de düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatları olduğunu belirten Sıla, "EYOF'a dünyadaki bütün rakiplerim gelecek. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Çok çalıştım, karşılığını alacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Benim evim, benim pistim"

Sıla, EYOF 2017 Erzurum'un kendi memleketinde düzenlenmesinin çok büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

"Ben Erzurumluyum, burası benim evim, benim pistim. Biz yurt dışına gittiğimizde takım arkadaşlarımızla birbirimizi motive ederiz. Burada tanıdığın insanların, halkın gelmesi ve binlerin destek çıkması bizim moralimizi çok yükseltiyor. Bizi daha çok motive edecek, daha iyi kayacağız çünkü kendi ülkemiz, kendi evimiz. Bunun verdiği bir güven var, kendi evimizde olduğu için müthiş mutluyuz."

"Geleceğin Olimpiyat sporcuları EYOF'ta belli oluyor"

"EYOF büyük bir organizasyon ve bunu insanların bilmesi gerekiyor. Gelecekte Olimpiyat'ta ve World Cup'ta yer alacak sporcular EYOF'ta belli oluyor. Kendi yaş grubumda dünyanın en iyileri geliyor. Ülkemizin tanınması açısından büyük bir organizasyon ve bunun iyi değerlendirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Biz hazırız bekliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.