İlçeler Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 16:45

Milletvekili Ilıcalı'dan Hınıslı çiftçiye anlamlı destek

Milletvekili Ilıcalı'dan Hınıslı çiftçiye anlamlı destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın girişimleriyle Hınıslı çiftçiye 100 adet süt sağma makinesi hediye edildi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın girişimleriyle Hınıslı çiftçiye 100 adet süt sağma makinesi hediye edildi. 

Çiftçilere makinelerini kendi elleriyle teslim eden Ilıcalı 'Hayırlı olsun güle güle kullanın' temennisinde bulundu. 

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hınıslı çiftçilerin yükünü hafifletip daha temiz ve hijyenik şartlarda süt elde etmelerini sağlamak için adeta seferber oldu. Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir "Sayın Vekilim; biz çiftçimize eğitim verdik, devlet olarak makinelerini temin edeceğimizi söyledik ancak bi rşey yapamadık. Destek olmanızı istiyoruz" diyerek Ilıcalı'dan makinelerin temini için talepte bulunmuştu.

Demir'in talebi üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Ayhan Karayama'ya durumu anlatıp çiftçilerin ihtiyaçlarını ileten Milletvekili Ilıcalı, Hınıslı çiftçileri süt sağma makinelerine kavuşturdu. Süt sağma makineleri, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Ak Parti Hınıs İlçe Başkanı Memet Sönmez, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Kılıç, Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla sahiplerine teslim edildi.

Süt sağma makinelerinin temini için "Devletin sözü sözdür. Bizlerde bu devletin bir parçasıysak konuyu takip etmemiz lazım" diyen Ilıcalı, "Bugün burada bulunmamıza vesile olan, süt sağma makineleri için başından beri konunun takipçisi olan ve defalarca Ankara'ya gelen Hınıs Ziraat Odası Başkanımı tebrik ediyorum. Devlet bir söz vermiş bizlerde bu devletin bir parçasıysak takip etmemiz lazım. Devletin sözü sözdür dedik ve durumu Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e ilettik. Sağ olsun Bakanımız, Hınıslı çiftçimizin talebini geri çevirmeyerek bizlere destek oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burası hayvancılık şehri. Bizim buralara daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Sizlerle beraber hayvancılığı ön plana çıkaracağız. Siz göç etmeyip burada üretime katkıda bulunuyorsunuz. Size ne yapsak azdır" şeklinde konuştu.

"Hınıs'ı Daha Çok Geliştirmeliyiz"

Toplamda 100 süt makinesinin teminini sağlayıp çiftçilere elleriyle teslim eden Ilıcalı "Hınıs'ın bu güzel insanlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel İlçemiz geçmişinde terör sıkıntısı yaşanmış ve bu güzel insanlarımız üzerinde bir baskı oluşturmuşlar. Allah'a şükürler olsun devletimiz çok güçlü. Hükümetimiz iktidara geldiği günden itibaren sizlerin özgür iradenizle hareket etmesini sağlayıp terörle yapmış olduğu mücadelelerle Allah'a sonsuz şükürler olsun ki Hınısımıza da ülkemize de huzur ortamı getirdi. Sizler bu özgür iradenizle referandum da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yüzde 50'nin üzerinde bir destek verdiniz. Bu desteğinizden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizler artık eski günleri bir tarafa bırakacağız ve Hınıs'ı daha fazla nasıl geliştiririz ona bakacağız. Sağ olsun Kaymakamımızda bu noktada elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyor. Değerli Kaymakamımızı, ilçemize sunduğu hizmetler ve hemşehrilerimin gönlünü kazandığı için tebrik ediyorum" dedi.

Demir: "Halkımıza Yapılmış Büyük Bir Hizmet"

Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir, çiftçilere verdikleri sözü yerine getirmelerine vesile olan Milletvekili Ilıcalı'ya teşekkür ederek "Sayın vekilimi Ankara'da ziyaret ettim. Biz çiftçimize süt sağma makineleri için eğitim verdik ama makinelerini temin edemedik. Bizler kaymakamımızla çiftçimize devlet olarak söz vermiş olduk ama bişey yapamadık. Sayın vekilimde 'Devlet eğer söz verdiyse sözünü yerine getirir. Gerekirse biz cebimizden öder bu makineleri temin ederiz' dedi. Bu bizim halkımıza yapılmış büyük bir hizmet. Sayın vekilimize ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Süt sağma makinesini teslim alan çiftçi bir kadın, Ilıcalıya teşekkür ederek "Bütün Bakanlarımıza ve milletvekillerimize selamlarımızı götürün. Var olsun, sağ olsunlar. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.