Siyaset Haber Girişi : 08 Mart 2017 18:45

Milletvekili Ilıcalı: Kadına değer vermek en anlamlı yatırımdır

Milletvekili Ilıcalı: Kadına değer vermek en anlamlı yatırımdır
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Kadınların toplumdaki yeri ve öneminin sadece bir gün ile sınırlandırılmaması gerektiğine dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadınları; 'geleceği şekillendiren, hayatı zenginleştiren ve güzelleştiren birer mücevher' olarak tanımladı. Tarihimizde kadına hak ettiği değerin diğer ülkelerden çok daha önce verildiğine dikkat çeken Milletvekili Ilıcalı "Türkiye'de Dünya Kadınlar Günü 8 Mart 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlanmış olsa da bu günün tarihi çok geçmişe dayanmaktadır. 1857 yılında hazır giyim ve tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin başlattığı greve yapılan müdahale sırasında çıkan yangında, 129 kadın işçi hayatını kaybetmiş ve 8 Mart günü, tarihe kara bir gün olarak geçmiştir. Kadınların tarih boyunca toplumdaki yeri söz konusu olduğunda görmekteyiz ki; bizim kültürümüzde kadınlar çok eski zamanlara dayanan bir değere ve öneme sahiptir, kadınlar daima toplum hayatımızın en temel birleştirici unsurlarından olmuştur." dedi.

Kadınların yaşamın her alanında başarılı bir rol üstlendiğini belirten Ilıcalı; "Günümüzde kadınlar artık sosyal hayatta; edebiyattan siyasete, sanattan spora her alanda değişimin ve gelişimin odak noktasıdır. Bir kadın evde vefakar bir anne, okulda gelecek nesillerin temel taşlarını oluşturan bir öğretmen, iş hayatında ülkesi ve vatanı için canla başla çalışan bir iş kadınıdır. Kadınlarımız yaşamın her alanında bütün bu rolleri başarıyla üstlenerek, geleceği şekillendiren, hayatı zenginleştiren ve güzelleştiren birer mücevherdir. 8 Mart kadınların sadece yılda bir gün hatırlandığı bir tarih olarak değil, her türlü sosyal ve ekonomik problemlerinin çözülmesi sürecinde bir fırsat ve imkan olarak değerlendirilmelidir." cümlelerine vurgu yaptı.

Mesajının sonunda; "Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince kadın haklarının koruyucusu ve savunucusu olacağız." diye belirten Milletvekili Ilıcalı, dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak; "Kadına değer vermek gelecek için yapılacak en anlamlı yatırımdır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.