Siyaset Haber Girişi : 13 Mart 2017 16:15

Milletvekili Ilıcalı: Bakanlarımıza yapılanlar affedilemez

Milletvekili Ilıcalı: Bakanlarımıza yapılanlar affedilemez
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hollanda hükümetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya uyguladığı müdahaleyi şiddetle kınadığını belirterek, "Bakanlarımıza yapılanlar affedilemez" dedi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hollanda hükümetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya uyguladığı müdahaleyi şiddetle kınadığını belirterek, "Bakanlarımıza yapılanlar affedilemez" dedi.

Milletvekili Ilıcalı, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa'nın son günlerde Türk bakanlara karşı sergilediği tavrı eleştiren Ilıcalı, "Bakanlarımıza yapılan engellemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın sınır dışı edilmesini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bunu ne demokrasiyle, ne insan haklarıyla ne de kadın haklarıyla bağdaştırabiliriz. Bir kadın bakanımızın orada 4-5 saat bekletilmesi, danışmanlarının gözaltına alınması ve sınır dışı edilmesi affedilir bir durum değil. Önümüzdeki günlerde Hollanda seçime gidiyor. Bu durumu siyasete malzeme yapmaya çalışıyorlar. Tahminime göre seçimler olunca bu tavır değişecektir. Türkiye Cumhuriyeti de demokratik haklarından hiçbir zaman geri adım atmayacaktır. Milyonlarca seçmenimiz var. 16 Nisan'da önemli bir oylama yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi kadar demokratik bir hak yok. Bu olaylar karşısında ülkemiz geri adım atmayacaktır." dedi.

Türkiye'ye karşı Avrupa'nın antidemokratik davranışlarının sistemli bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Ilıcalı, "Ülkemizin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için seçime gitmesi nedeniyle Avrupa panik içerisinde. 15 senedir Türkiye'de siyasi bir istikrar sağlanmış. Buna bağlı olarak Türkiye çok önemli projeler gerçekleştiriyor. Denizin 65 metre altından Marmaray, 106 metre altından Avrasya Tüneli'ni geçirdik. Ülkemiz kalkınıyor, güzel çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin kökü kazınacak. Kalkınma hamleleri devam edecek. 23 ili ilgilendiren Cazibe Merkezleri Programları hayata geçecek. Hem Cumhurbaşkanımızdan korkuyorlar, hem de Türkiye'nin çok güçlü olmasından. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yaptıklarının antidemokratik olduğunu görmüyorlar ama 16 Nisan'da onların ummadığı bir sonuç çıkacak sandıktan" şeklinde ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.