Siyaset Haber Girişi : 07 Nisan 2017 20:15

Milletvekili Deligöz çalmadık kapı bırakmadı

Milletvekili Deligöz çalmadık kapı bırakmadı
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren Anayasa değişikliği halk oylamasına 9 günden az bir süre kaldı.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren Anayasa değişikliği halk oylamasına 9 günden az bir süre kaldı. 

Türkiye'yi karış karış gezen siyasi partiler halkı evet ya da hayır oyuna ikna etmek için çaba gösterirken özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri bu gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. AK parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'de boş durmadı.

Dün Erzurum'da İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Anadolu Haber Ajansı, Erenler Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne giden Milletvekili Deligöz son olarak Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Burada gençlere hitap eden Deligöz, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusuna değindi. 18 yaşında seçme hakkına sahip olan gençlerin seçilmesinin pek tabi olduğuna dikkat çeken Deligöz, "Bizler 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatihin torunlarıyız. Bugün 18 yaşındaki gençlerin seçilme hakkına tecavüz edilmeye çalışıyor. Oysaki gençlerimizin ülkenin geleceğine hakim olması gereklilik olmuştur" diye konuştu.

Gençler ülkenin geleceğine odaklanmalı

Dünyada yaş ortalamalarında Türkiye'nin genç nüfusunun fazla olduğuna vurgu yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Oran Deligöz, yaşlanan Avrupa nüfusunun giderek yok olduğunu söyledi. Türk gençlerinin eğitimleri ile birlikte ülkenin geleceğini inşa etmek içinde çaba göstermelerinin gerekliliğine değinen Deligöz, "Sevgili öğrenciler bir zamanlar bende sizlerin fakültesinden mezun olmuş bu sıralarda geleceğimi inşa ediyordum. Geleceğimizi inşa ederken aslında ülkemizin geleceğine de katkı sağladığımızı unutmayalım. Menfi atacağımız her adım yine ülkemizin gelişmesine olumsuz etki etmekle kalmayıp her müspet adımda geleceğimize belki de çocuklarımıza bir kapı aralamak anlamına gelmektedir" diye konuştu.

16 Nisan Türkiye'nin geleceğine açılan kapıdır

16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasına da değinen AK Parti Milletvekili Deligöz, tüm gençlerin üşenmeden sandığa gitmesinin önemine değindi. Oy kullanmamanın büyük bir vebal olduğunu hatırlatan Deligöz, "Türkiye'nin daha da büyük ekonomilere sahip olması demek ülkenin dünya üzerinde o kadar söz sahibi olması demektir. bir zamanlar IMF kapılarından ayrılmayan bir ülkeden IMF'yi kapıdan almayan bir ülke haline geldik. Bunda ekonomik gelişimlerin büyük payı vardır. Her geçen gün gelişen bir ülke haline geldik. Önümüze set çekmek isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.