Siyaset Haber Girişi : 03 Ekim 2015 19:00

Milletvekili Aydemir: Tahsilimiz halk mektebidir

Milletvekili Aydemir: Tahsilimiz halk mektebidir
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hınıslıların konuğu oldu.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hınıslıların konuğu oldu.

TBMM 25'inci dönem 2'inci Yasama Yılı açılış törenine katılan ve daha sonra Hınıs'ı ziyaret eden Milletvekili Aydemir, Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleriyle istişare etti. Esnaf ve ev ziyaretleri yapan Aydemir, Hınıslılarla sohbet etti, onların görüş ve önerilerini dinledi, partisinin öngörülerini aktardı.

HINIS ZİYARETİ


7 Haziran Genel Seçimleri döneminde de Hınıs'ı 4 kez ziyaret ettiğini, İlçe halkı irfanından müstefid olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, gerek siyasi ve gerekse ekonomik alanda yol haritası oluştururken halka danışmayanın doğruyu bulamayacağını söyledi. Hınıs'ın özellikli bir ilçe olduğunun altını çizen Aydemir, ilçe yüksek kültür ve ortak aklının kendilerine kılavuz olduğunu belirtti.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN DEĞERLENDİRMESİ

Hınıs ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmede, Milli irade'ye teslimiyet ve saygının, halkla beraber ve halk için hizmet siyaseti üretmek olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Halka tepeden bakanlar, onların gönlünden de, bulundukları makamlardan da düştüler. Halkın içinde olanlar ve onlarla beraber düşünüp aynı ufka yönelenler ise halk hafıza ve yüreğinde özel yer edindiler. Merhum Adnan Menderes ve Demokrat Parti'nin, daha sonra Merhum Turgut Özal'ın ve 2000 sonrasında kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, AK kadroların halk indinde özel sevgi ve itibar bulmasının yegane sebebi budur. Halk irfanına teslim olmayan, Hakkı bulamaz. Biz de bu ekolün temsilcisi ve halkın öğrencisiyiz' diye konuştu.

HALK VİCDANIN SESİ OLMAK VE HINISÇA DÜŞÜNMEK

Halka öğretmek için değil, halktan öğrenmek için siyaset yapılabileceğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, 'Meseleyi oy olarak görmek yanlıştır. Ülke, bölge ve iliniz için siyaset üretecekseniz, bunu halkın dışında ve tepeden bakarak yapamazsınız. Eğer yaparsanız, bunu bir faydaya dönüştüremez ve hizmet sınavında başarısız olursunuz. AK Hareketin gönüllerde özel yer bulması ve teveccüh odağı olmasının hikmeti, halk vicdanının sesi olmasıdır. "dedi.

ERZURUM MEKTEBİ

AK edep ve siyasi terbiyesinin gereği olarak, gittikleri her yerde halka nutuk atmayı değil, halkı dinlemeyi tercih ettiklerini, hizmet enerjilerini bu yolla beslediklerini kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Tekman'dan Aşkale'ye, Horasan'dan Narman'a, Hınıs'tan Oltu'ya kadar, tüm ilçelerimizin ifade ettiği ortak değerler bütünü ve bunun ortak adı olan 'Erzurum Mektebi' bizim siyasi tahsil yaptığımız adrestir. Bu Mektepte başarının tek yolu, insanı Yunusça sevmek, ona Mevlanaca bakmak ve Onu Alvarlı Efece anlamaktır. Ötekileştirmek değil kaynaşmaktır, farklılaşmak değil bütünleşmektir, ayrışmak değil dayanışmaktır. " ifadelerini kullandı.

HİZMET ÜSLUBU

Değerlendirmesinde, AK İktidarların hizmet üslubuna da değinen Milletvekili Aydemir, AK iktidarlar sürecinde, ilçelere pozitif yaklaşım gösterildiğini, bu alanların özel beklenti ve ihtiyaçlarına göre hizmet üretildiğini kaydederek, bunun 'Model ilçe' projesi olduğunu belirtti. Hınıs'ın duruşu, konumu, tarihsel itibarı, fiziki ve beşeri değerleriyle böyle bir ilçe olduğuna dikkat çeken Aydemir, 'Sosyo ekonomik bağlamda kalkınmanın yolu ilçelerimizin marka değerlerini gündeme taşımak, halkın sinerjisiyle bütünleşerek katma değer üretmeye yoğunlaşmaktır. Hınıs her alanda bir yüksek değerler adresidir. AK Parti Hükümetleri bu değerlere özel bir itibar göstermiş, ilçemizi marka ilçe ufkuna yöneltmiştir.' diye konuştu.

HINISLIYA SÖZ VERDİK, ÖLÜMÜNE TUTARIZ

'7 Haziran seçimlerinde de müessir biçimde vurguladığımız üzere, biz vaad etmeyiz, yapamayacağımız icraatı dillendirmeyiz, tutamayacağımız sözü vermeyiz.' diyen Milletvekili Aydemir, 'Hınıs'ta kanaat önderlerimizin, büyüklerimizin huzurunda biz kalbi olarak, ilçenin sesi ve hizmetçisi olmaya söz verdik. Yine sözümüzdeyiz ve kararlıyız. İlçe ortak aklı neyi öngörüyor ve hangi kalkınma tercihine odaklanıyorsa, onu hayata geçirmek ve halkın öngörüleri içinde bir hizmet disiplini oluşturmak görevimizdir. Rabbim bizi niyetimizde ve kararlılığımızda sabit kılsın' dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR


Halil Çavuş'tan Kahkik'e, Ova Kozlu'dan Başköy'e, Molla Celil'den Karamolla'ya, Şahabettinli'den Molla Kulaç'a kadar köy köy, mahalle mahalle Hınıs halkının irfanına danıştıklarını, büyük teveccüh ve samimiyet ile muamele gördüklerini ifade eden Milletvekili Aydemir, 'Onların tespit ve görüşleri ufkumuz, duaları gücümüzdür. Birlik ve beraberlik içinde, aramıza ayrık otu ekmeye çalışanlara izin ve ruhsat vermeden, aynı kıbleye yönelen, aynı dualara amin diyenler olarak İnşallah hizmet ve siyaset üreteceğiz." kaydını düştü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.