Siyaset Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Milletvekili Aksak gün bugündür

Milletvekili Aksak gün bugündür
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Van ve Erciş`te meydana gelen deprem nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Van ve Erciş`te meydana gelen deprem nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Gün bugündür” diyen Aksak, toplumsal duyarlılığın vakit geçmeden hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Pazar günü, tüm ülkeyi acıya boğan bir deprem yaşadık. Van ilimizde meydana gelen depremde yüzlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi, bir o kadar da yaralananlar oldu. Vefat edenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Aksak, şöyle devam etti: "Olayın meydana gelmesiyle birlikte sayın Başbakanımız başta olmak üzere, hükümetimiz insanlarımızın yanında olmuş, devletin imkanları Van`a ulaşmaya başlamıştır. Kızılay da olayın meydana gelmesiyle birlikte depremzedelerin imdadına yetişmiştir. Sivil toplum kuruluşlarımız, yardım teşekküllerimiz ve insanlarımızın duyarlılığı, bir anda dayanışma ve kardeşliği yeşertmiştir. Van`da mağdur olan insanlarımız destek olmak, onların acılarına ortak olmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı düzenlenecek yardım kampanyalarına katılmaya çağırıyorum. Hükümetimiz ve yardım kuruluşları ne kadar depremzedelere destek olurlarsa olsunlar, hem çetin kış şartları çok yakın, hem de mağdur olan insanlarımız, bu ülkenin insanlarını yanında görmek ister. Zor zamanda koşmak gerek, gün bugündür, destek böyle zamandadır, yardımlaşma ve dayanışma böyle günlerde çok daha anlamlıdır."

YAPI STANDARTLARINI YAKALAMALIYIZ

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Bundan sonra yapılarımızın gerekli evrensel standartlarda inşası için devletimiz ve Hükümetimiz her türlü öncelikli çalışmayı da gerçekleştirecektir, milletimizin bu konuda hiçbir tereddütü olmasın. Daha birkaç gün önce Çukurca`da kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı yüreklerimizde soğumamışken; Van`da yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremle yeniden sarsıldık. Zor günler geçiriyoruz ancak milletimizin yüksek dirayetinin bu kötü günleri de sabır ve sevgiyle aşacağına inanıyorum. Her zaman olduğu gibi birbirimize kenetlenmeli ve birbirimizden destek ve dualarımızı esirgememeliyiz. Kaybedilen her vatandaşımız; bizim bir parçamızdır; canımızdır. Her biri için kendi evlatlarımız, kendi anamız, babamız, ağabeyimiz gibi ıstırap duyuyor, rahmet okuyoruz. Devletimiz bütün kurumlarıyla deprem bölgesinde yerini alarak hemen yaraların sarılmasına başlamıştır. Kriz masalarımız ve görevli personelimiz masalarının başındadır, tüm Vanlı kardeşlerimiz için metanet içinde geceli gündüzlü her türlü yardıma hazırdırlar. Bundan sonra yapılarımızın gerekli evrensel standartlarda inşası için devletimiz ve Hükümetimiz her türlü öncelikli çalışmayı da gerçekleştirecektir, milletimizin bu konuda hiçbir tereddütü olmasın" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.