Bölge Haber Girişi : 15 Temmuz 2010 12:01

MHP'nin kampanyası tartışmalı başladı!...

MHP'nin kampanyası tartışmalı başladı!...
MHP'nin 12 Eylü 2010 tarihinde yapılacak Referandum için Babasının "Hayır" adlı şarkısının kullanılmasına tepki gösteren Doğukan Manço "Sanatına saygı duyulmalı" dedi. MHP ise "Tazminat öderiz, vazgeçmeyiz" diyor

Erzurum Ajans-Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço'dan, referandumda yürütülen 'Hayır' kampanyasında babasının "Hayır" isimli şarkısını kullanan MHP'ye itiraz geldi. Babasının apolitik bir insan olduğunu söyleyen Doğukan Manço, "Sanatına saygı duyulması gerekiyor ve kesinlikle babamın şarkısının kullanılmasını onaylamıyorum" dedi.

TV8' de Gökmen Karadağ' ın programına telefonla bağlanan Doğukan Manço, babasının şarkılarını yaparken politik yönden yaklaşmadığını, 40 yıllık sanat hayatının göz önüne alınması gerektiğini ve sanat hayatına saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. Doğukan Manço, herhangi bir partiye bir şey söylemeye çalışmadığını, ancak Barış Manço' nun sadece anlatmak istedikleriyle kalması gerektiğini söyledi.

 
 
NTV yayınına katılan Barış Manço'nun eşi Lale Manço da "Prensip kararı olarak parçaları politik amaçlı kullanmak istemiyoruz" dedi. MHP Genel Merkezi'nden yapılan değerlendirmede ise, partinin tazminat ödemek durumunda kalsa bile şarkıyı kullanacağı belirtildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli önceki gün Ankara'da düzenlenen ve kampanyanın açılışının yapıldığı toplantıda salona 'Hayır' şarkısı eşliğinde girmişti.
 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.