Bölge Haber Girişi : 05 Ağustos 2010 12:43

MHP'li Şandır Pasinler'de!..

MHP'li Şandır Pasinler'de!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Erzurum'un Pasinler ilçesinde halka hitap etti. Şandır, referandum, açılım ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Erzurum'un Pasinler ilçesinde halka hitap etti. Şandır, referandum, açılım ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Pasinler ilçesine gelen MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay ve Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, parti teşkilat binasında vatandaşlarla bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak olan referandum hakkında açıklamalarda bulundu. Şandır, "Hayır da 'Hayır' vardır" diyerek vatandaşlardan referandumda 'Hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Mehmet Şandır konuşmasında Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini belirterek, bir yıldır açılım adı altında vatandaşların ayrıştırıldığını söyledi. Bir yıl içerisinde 170 şehit verildiğini dile getiren Şandır, açılımın çözüm olmadığını ileri sürdü .

Şandır, "Açılımda başarısız kalan AK Parti şimdi de Anayasa'yı değiştireceğiz diyerek referanduma götürüyor. Yapılacak olan referandumla Başbakan başörtüsünü mü çözecek yoksa işsizliği mi çözecek, anlaşılır değil" dedi.

8 yıldır iktidar olan AK Parti hükümetinin Meclis'te (TBMM) istediği kanunu çıkardığını söyleyen Şandır, "Size soruyorum. Geçen sekiz yıl içerisinde hangi esnafın malı raflarında arttı. Hangi işsize istihdam oluşturdular. Sekiz yıl önce çiftçimiz 200 liradan tonunu aldığı gübreyi şimdi bin liradan alıyor. Sekiz yılda AK Parti hükümeti hangi kesimin derdine çare oldu" diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, geçen zaman zarfında Meclis'te pek çok soru önergesi verdiklerini ifade ederek vatandaşın sıkıntılarını dile getirdiklerini anlattı. Ertugay, "Açılım birleşim değil, ayrımcılıktır. Biz nasıl Erzurum toprağını kutsal sayıyorsak, Mardin'i, Diyarbakır'ı da öyle kutsal sayıyoruz. Bizler kız almış, kız vermiş bir toplumuz" şeklinde konuştu.

Vatandaşların referandumda "Hayır" demelerini isteyen Ertugay ve Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ilçedeki esnafın ve yoldan geçen vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.