Bölge Haber Girişi : 29 Ocak 2010 18:55

MHP'li Bölükbaşı Ernzurum'da!..

MHP'li Bölükbaşı Ernzurum'da!..
MHP'li Bölükbaşı, hükümetin'Milli Birlik Projesi'ni, 'PKK açılımı' olarak tanımladı

Erzurum Ajans- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Deniz Bölükbaşı, hükümetin Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi için, "Bunun senaryo yazarı ABD'dir. Kılavuzu İmralı canisidir. Ne yazık ki Türkiye'deki taşeronu da Tayyip Erdoğan'dır. Toplantımızın ana konusu da bu PKK açılımıdır." dedi.

 

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Deniz Bölükbaşı, toplantılara katılmak üzere Erzurum'a geldi. Program öncesi Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan MHP'li Bölükbaşı hükümeti eleştirdi. Türk milletinin 1000 yıldır kardeşçe yaşadığını dile getiren Bölükbaşı, "Ancak hükümetin ortaya koyduğu proje Türk milletinin etnik temelde ayrışması, çatışması ve bölünmesi sürecinin bir projesidir. Sayın Başbakan bu konuda ABD ve Avrupa Birliği'ne angaje olmuştur. Bu proje dış kaynaklıdır. Senaryo yazarı ABD'dir. Bunun kılavuzu İmralı canisidir. Bunun dışarıdaki acentaları Barzani ve Talabani'dir. Ne yazık ki Türkiye'deki taşeronu da Tayyip Erdoğan'dır, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'dır. Sohbet toplantımızın ana konusu da bu PKK açılımdır. Ne yapmak istediğini somut belgelerle Erzurum halkıyla tartışacağız." diye konuştu.

 

Türkiye'nin seçim menzilini girdiğini kaydeden Bölükbaşı, sandığın bu yıl içerisinde milletin önüne geleceğini iddia etti. Erzurum'a bu kapsamda ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokrasilerde iktidarların değişmesinde yegane vasıta olan seçim sandığıdır. Sayın Başbakan ne kadar direnirse dirensin, ne kadar muhalefetin bu konuda bestekarı ve güftekarı olmayan türkü söylediğini iddia ederse etsin seçim sandığı bu yıl Türk milletinin önüne gelecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçimden kaçması, seçim tarihini ileri atmasının kendisi açısından anlaşılır sebebi vardır. Bugün Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarı döneminde her alanda tehdit, tehlike ve krizlerle yüz yüzedir."

 

Demokrasilerde esas olanın milli irade olduğunu ifade eden Bölükbaşı, milli iradenin tecelli ettiği yerin seçimler olduğunu, demokrasiye dışarıdan müdahale hangi sebeple veya düşünceyle gelirse gelsin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye dışarıdan doğrudan, dolaylı, modern, postmodern tüm müdahalelere karşı olduğunu kaydeden Bölükbaşı, "Bir suç varsa bu suçu işleyen suçluların Türk hukukuna uygun olarak soruşturulması gerekir. Bir suçu soruştururken adil yargılanma hakkını ihlal ederseniz, yargının üzerine gölge düşürürseniz bu da hukuk devletine kastetmekle eş anlamlıdır. Son yaşanan balyoz mu valyoz mu adı her ne ise bu planla ile ilgili Genel Başkanımız, 'temenni ederiz ki bunlar bir iftiradır. Ama Genelkurmay Başkanı'nın bu konuda yaptığı açıklamayı da tatminkar bulmadığını' söylemişti." diye sözlerini tamamladı.

Basın toplantısına MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, İl Başkanı Zekai Kaya ve partililer de katıldı. (Cihan)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.