Bölge Haber Girişi : 07 Şubat 2010 00:59

MHP'den Bakan Akdağ'a sert eleştiriler

MHP'den Bakan Akdağ'a sert eleştiriler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde yaşanan tartışmaları eleştirdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr Recep Akda'ın, Erzurum'un '110 yıllık tarihi Numune Hastanesi'ni kapatan bak
Erzurum Ajans-MHP İl Başkanı Zekai Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti milletvekilleri ile MHP milletvekilleri arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan tartışmalarla basın toplantısı düzenledi. Meclis'te yaşanan kavganın birinci sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu savunan Kaya, kavgayı AK Partili milletvekillerinin başlattığını ancak suçlu sandalyesine MHP Milletvekili Osman Durmuş'un oturtulduğunu iddia etti.

Kaya, "Sayın Başbakan'ı çileden çıkartacak kadar önemli olan bu gelişme, AKP'li yerel yöneticilerin iddia ettiği gibi, bir il genel meclisi üyesinin gafletinden kaynaklanan basit bir dil sürçmesi filan değil, aksine büyük bir skandal, Danimarka'da yaşanan karikatür krizi kadar yüz kızartan bir ayıp ve her müslümanın vicdanını titretecek kadar vahim bir olaydır." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kavga sırasındaki tavrını da eleştiren MHP'li Zekai Kaya, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin MHP Kırşehir Milletvekili Osman Durmuş tarafından Erzurum'a kazandırıldığını ileri sürdü.

Kaya, "Yaptıkları, geçmişi kötülemek ve karalamaktan ibaret olan AKP'li dostlar, acaba Sayın Osman Durmuş'un, o övündüğümüz Bölge Eğitim Hastanesi'nin fikir mimarı olduğunu bu sağlık kurumunu Erzurum'a kazandıran bakan olduğunu biliyorlar mı? Acaba hangi bakan Erzurum'a kötülük yapmıştır? Bölge hastanesinin Erzurum'a yapılması kararını aldıran ve bütçeye o günlerin parasıyla 100 milyar lira aktaran Sayın Osman Durmuş mu, yoksa boynunda 'Erzurum'un 110 yıllık tarihi Numune Hastanesi'ni kapatan bakan' yaftası bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ mı?" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.