Siyaset Haber Girişi : 14 Nisan 2017 12:30

MHP'den 'eyalet sistemi' tartışmalarıyla ilgili açıklama

MHP'den 'eyalet sistemi' tartışmalarıyla ilgili açıklama
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün katıldığı canlı yayındaki eyalet çıkışının ardından sosyal medyada Bahçeli'nin hayır diyeceği yorumları yapıldı. MHP bunun üzerine harekete geçti ve birbiri ardında açıklamalar geldi.
Erzurumajans-MHP lideri Bahçeli'nin canlı yayındaki "Eyalet sisteminden söz eden danışmanlar var. Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım" sözlerinin ardından MHP'nin resmi Twitter hesabından Bahçeli'ye ait olduğu belirtilen bir açıklama yayımlandı.

MHP lideri Bahçeli'nin gündeme oturan sözlerinin ardından twitter'da #BahçeliHayırDiyor hastagh'i TT listesine girdi.

Bunun üzerine MHP'nin twitter hesabından Bahçeli'nin referandumda 'evet' yönünde oy kullanılacağı mesajı paylaşıldı.



İşte MHP hesabından paylaşılan o mesaj:

""Biz 16 Nisan'da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın, hukukun safında evet diye yağacağız""

MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ

MHP'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

MHP, Bahçeli'nin sözlerinin Ankara'da neden olduğu depremin ardından ikinci bir açıklama daha yaptı. Habertürk TV'den Aysun Torun'a konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Genel Başkan'ın demek istediği şu: MHP sahadayken, Evet'in çıkması için bilgilendirmeler yaparken, Cumhurbaşkanı, Başbakan il il sistemi anlatırken, danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, bunu anlatmak istedi" diye konuştu.

'GENEL BAŞKAN SÖZÜNDEN DÖNECEK ADAM DEĞİL'

Bahçeli'nin sözlerini 'Hayır' diye yorumlayanlara sert tepki gösteren MHP'li Yalçın, "Genel Başkan sözünden dönecek adam değil" dedi. Bahçeli'nin danışmanlar için "Ben olsam görevden alırdım" yönündeki sözlerinin ise Cumhurbaşkanı'na bu yönde bir çağrı olarak yorumlamanın doğru olmayacağını belirten Yalçın, Genel Başkan'ın kendi kanaatini dile getirdiğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.