Eğitim Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 17:25

MHP'de kurultayı kim kazanır? işte son anket sonucu

MHP'de kurultayı kim kazanır? işte son anket sonucu
ORC Araştırma'nın sahibi Mehmet Murat Pösteki, MHP kurultayı öncesi anket sonuçlarını açıkladı.
Erzurumajans-ORC Araştırma Sahibi Mehmet Murat Pösteki, siyasi gündeme ilişkin yapılan en son kamuoyu yoklamalarına ilişkin sonuçları açıkladı.

Anket sonuçlarının en dikkat çekici bölümü ise MHP Kurultayı bölümü oldu. Pösteki'ye göre MHP delegeleri Devlet Bahçeli'den vazgeçmeyecek. Pösteki'nin aktardığı verilere göre, Bahçeli, kurultaydan yüzde 60 oyla yeniden genel başkan çıkacak. 

Ajanshaber'in haberine göre, Mehmet Murat Pösteki'nin açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

MHP KURULTAYI'NI DEVLET BAHÇELİ KAZANACAK

MHP'de ki kurultay süreci yanlış şekilde ilerliyor. Muhalif adaylar işine gelen konularda MHP tüzüğünü, işine gelmeyen konularda ise siyasi partiler kanununu baz alarak ilerlemeye çalışıyor.  Örneğin MHP tüzüğüne göre isterseniz bütün delegelerin imzasını toplayarak olağanüstü kurultay talebinde bulunun, genel başkan ve yönetim onaylamadığı sürece kurultayı toplayamazsınız. Burada hemen bir manevra yapılarak, mahkemenin Mhp tüzüğüne göre değil, siyasi partiler kanununa göre karar verilmesi sağlandı. Yeni yaşanan gelişmede ise, siyasi partiler kanununa göre olağanüstü kurultayda genel başkan seçilmesinde herhangi bir sakınca olmamasına rağmen, Devlet Bahçeli'nin genel başkan seçimi yapılacak kurultay çağrısına karşı, hayır bunu yapamazsın bu durum tüzüğe aykırı diye tüzük öne sürülüyor. 

Tüzüğe göre de, siyasi partiler kanununa göre de Sayın Bahçeli haklıdır. Çünkü tüzük baz alınacaksa delegelerin imzası kurultay toplamak için yeterli değil, siyasi partiler kanunu baz alınacaksa olağanüstü kurultayda genel başkan seçilmesinde bir sakınca yok.

Kurultayda adayların seçilme şansına gelince, Bahçeli bu kurultayı delegelerin en az yüzde 60'ının oyunu alarak kazanacak. Hep birlikte tablonun böyle olacağını göreceğiz, elimizdeki veriler bize bu işareti veriyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.