Siyaset Haber Girişi : 30 Mayıs 2016 16:00

MHP'de Çağrı Heyeti kurultay tarihini açıkladı, yanıt gecikmedi

MHP'de Çağrı Heyeti kurultay tarihini açıkladı, yanıt gecikmedi
MHP'de olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı tartışması sürerken, Çağrı Heyeti'nden bir son dakika açıklaması geldi.
Erzurumajans-MHP'de olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı tartışması sürerken, Çağrı Heyeti'nden bir son dakika açıklaması geldi.

Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklamada, "Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır" denildi. MHP'li Semih Yalçın ise bu kararla ilgili olarak "tanımıyoruz" açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak  kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da  Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişimkanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

MHP'DEN CEVAP

MHP'deki olağanüstü kurultay tartışması ile ilgili çağrı heyetinin yaptığı son dakika açıklamasına MHP'den ilk tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihini tanımıyoruz. Bizim kurultay tarihimiz 10 Temmuz'dur" dedi.

 Heyetin yaptığı açıklama sonrasında gözler MHP Genel Merkezi'ne çevrildi. Karar ile ilgili ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, "Çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihini tanımıyoruz. Bizim kurultay tarihimiz 10 Temmuz'dur. Kurultayımız 10 Temmuz'da yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Hürriyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MURAT 01 Ocak 1970 02:00

    SEMİH YALÇIN BİZ MHP LİLER,ÜLKÜCÜLER DE SİZİ TANIMIYORUZ.KENE GİBİ YAPIŞTINIZ DEFOLUN GİDİN ARTIK.İSTENMİYORSUNUZ.SİZİN DERDİNİZ PARTİ DAVA DEĞİL.EYER ÖYLE OLSAYDI ÇAĞRI HEYETİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARARI TANIMIYORUZ DİYEREK PARTİDE YENİ BİR KAOS ÇIKMASINA İZİN VERMEZDİNİZ.REZİL ADAMLARSINIZ GİDERAYAK PARTİYİ DE REZİL EDECEKSİNİZ.BU MİLLET SİZİ İ,STEMİYOR SİZ OLDUĞUNUZ SÜRECE PARTİYE MİLLET OY VERMİYOR ANLAYIN ARTIK.EYER ÇOK İYİ DAVA ADAMIYSANIZ SEÇİMLERDE GİDİN MEMLEKETİNİZDEN VEKİL SEÇİLİN GELİN GÖRELİM.BÜYÜKŞEHİRDEN BİRİNCİ BÖLGE BİRİNCİ SIRA OH NE GÜZEL BENİ ADAY YAP BENDE SEÇİLİRİM...