Bölge Haber Girişi : 04 Ağustos 2010 03:19

MHP yeni selamını Erzurum'da açıkladı!..

MHP yeni selamını Erzurum'da açıkladı!..
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır partisisnin başlattığı 'Hayırlı bir gelecek için Hayır' kampanyası ile ilgili Erzurum'daki MHP İl Binasında basın toplantısı düzenledi.

Erzurum Ajans-Başlattıkları 'Hayırlı bir gelecek için Hayır' kampanyası ile ilgili Erzurum'daki MHP İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, YAŞ'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yüksek Askeri Şura'nın kendi gelenekleri doğrultusunda kararını vereceğini belirtti.

Şandır, "Siyasi iktidarın başlangıçtan buyana YAŞ kararlarına şerh koyması çatışma olduğunu ifade eder. Yeni başlayan YAŞ'ta da çatışma yaşandığı görülüyor. Askeri şurada asker ve hükümet birbirlerine karşı sorumlular. Kararları çatışarak değil, olması gereken şekliyle yapmaları gerekir" dedi. 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili bir soruya da cevaplandıran Şandır, "Yargının kararlarına bir şey demiyoruz. Ancak Yüksek Askeri Şura'nın devam ettiği süreçte, burada ataması söz konusu olan bir komutan hakkında böyle bir işlem başlatılmış olmasını makul görmüyoruz. Hiç bir şekilde suç varsa, suçlu varsa bunların yargı tarafından ortaya çıkarılması gereği, yerine getirilmesini biz de talep ediyoruz. Yargı siyasallaşırsa, siyasetin programı doğrultusunda gündem belirlerse faydalı olmaz. Tuz kokarsa sığınacak başka kapı kalmaz. Şura konusunda dikkatli konuşmak ve sonuçları değerlendirmek için sabırlı olmak gerekir" diye konuştu.

MHP'NİN YENİ SELAMI 'HAYIRLI GÜNLER'

MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, İl Başkanı Zekai Kaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında partilerinin başlattığı 'Hayırlı bir gelecek için hayır' kampanyasıyla ilgili de konuşan Şandır, MHP'nin bundan sonraki selamının 'Hayırlı günler' olacağını söyledi. 12 Eylülde oylanacak referandum için genel merkezin oluşturduğu program doğrultusunda çalışmalara başladıklarını belirten MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır, konuşmasında şunları söyledi:

"Teşkilatlarla toplantılar yapacağız, sivil toplumu ziyaret edeceğiz, MHP'nin hayır gerekçelerini halkımızla paylaşacağız. Huzurlu bir gelecek için hayırlı günler diyorum. MHP'nin selamı 'hayırlı günler' olacak. Bu anayasa değişiklik teklifine hayır diyoruz. Sandıktan çıkacak kararın milletin birliğini güçlendirecek hayırlı bir sonuç olmasını diliyoruz. Türkiye'nin en önemli zenginliği milletinin birliğidir. AKP mutfağında hazırlanan, AKP'li vekillerin oylarıyla kanunlaştırılan Anayasa Değişikliği teklifi, milletimizin birliği, ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü açısından bir yıkım projesidir. Bu sebeple buna hayır diyoruz."

 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.