Bölge Haber Girişi : 31 Aralık 2010 06:02

MHP ve BDP'ye Erzurum cevabı!..

MHP ve BDP'ye Erzurum cevabı!..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da partililere seslendi,

Erzurum Ajans-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da partililere seslendi, gündemi değerlendirdi. İki dil tartışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Akdağ, Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu söyleyerek, "bugün bu taleplerde bulunanlar yarın üç, dört dillilik talepleri gelirse ne yapacaklar" diye konuştu.

Erzurum'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da ulaşımda yapılan hizmetlerden, sağlıkta yapılan hizmetlerin yanında söz edilemeyeceğini ifade ederek, ''Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyaya örnek teşkil edecek bir başarı gerçekleştirmiştir'' dedi.

Türkiye'de en çok sağlık ve ulaşım alanında yapılan hizmetlerin konuşulduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

''Her alanda çok önemli hizmetlerimiz var ama vatandaş en çok ulaşım ve sağlığı konuşuyor. Bunun nedeni günlük yaşamda ihtiyaçları oldukları için bu farkı daha iyi görebilmeleridir. Sadece Erzurum'da 380 kilometre duble yol yaptık. Ulaşım için 1 milyar 100 bin lira, sağlık için ise bu ilimize 500 milyon lira harcama yapmışız. Bir taraftan da istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Erzurum'da bin kişinin istihdam edileceği, çağrı merkezi de kurulacak.''

''TÜRKİYE'NİN ENERJİSİNİ BOŞA HARCAMAYIN''

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile Sağlık Bakanı Akdağ, parti ziyaretinden sonra Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Cumhuriyet Caddesi'ndeki hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Akdağ, son zamanlarda siyasette yolsuzluk iddialarının çok konuşulmaya başlandığını da ifade ederek, şöyle konuştu:

''Belli muhalefet çevreleri yapılan işlere bir şey söylemedikleri için yolsuzluk teranesidir, tutturmuş gidiyorlar. Ne diyecekler 'Sansa deresine yapılan duble yol yanlış mı?' diyecekler ya da 'Doğu Anadolu'nun her bir iline yapılan hastaneler yanlış oldu, bunları yapmasaydınız' mı diyecekler? Yani yolsuzluk yapan hükümet, bu kadar eseri ortaya çıkarabilir mi? Türkiye'nin enerjisini boşa harcamaya çalışanlar, bu emellerinden vazgeçsinler. Karalama kampanyalarıyla giden siyaseti tarihin çöplüğüne atmamız lazım.''

''İKİ DİL VE ÖZERKLİK'' TARTIŞMALARI

Akdağ, konuşmasında ayrıca son zamanlarda ''iki dil ve özerklik'' tartışmalarının yaşandığını, ülkenin bunlarla vakit kaybetmemesi gerektiğini vurguladı. ''Bunlar tartışılsın ama bunlarla zaman kaybetmeyelim. Bunlar bizim kalkınma hamlemizi geriye düşürmesin'' diyen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

 
 
''Böyle çok kültürlü, çok inançlı toplum olarak bu zamana kadar geldik ama 'iki dillilik olsun' diyenler şunu neden düşünmüyorlar, yarın üç dillilik istenir, dört dillilik istenir, beş dillilik istenir; o zaman nasıl olacak. Elbette ortak bir dil üzerinde konuşmak, anlaşmak için bunlardan birini seçmiş olacaksınız. Türkiye, bunu zamanında seçmiş, Türkiye'nin resmi dili Türkçedir. Kürt kökenli vatandaşlarımızın geleceği için de çok önemlidir. Anadili Kürtçe olanların Kürtçe'yi yaşamasının, öğrenmesinin, karşısında değiliz.''

Federal tartışmalarının da çok dikkatle takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Akdağ, ''(Dünyada şu kadar federal devlet var) diyorlar, tamam var ama onların devlet haline gelişine, tarihine bakmak lazım. Sonradan federe devlet olan yok. Onların devlet olabilmesi için sonradan federal sisteme ihtiyaçları olmuştur. Allah'a şükürler olsun, biz barış içinde bir vatan toprağında yaşıyoruz, altında gölgelendiğimiz bayrağımız var. Millet olarak kalkınma hamlesi içerisindeyken, böyle ilerleme dönemindeyken, bu tartışmaları ortaya atmak aslında gerçekte iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Bizim Güneydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın yaptığı işleri, KUDAKA'nın çalışmalarını tartışmamız lazım. Çünkü bu milletin evladına aş lazım, iş lazım, yol lazım'' şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.