Bölge Haber Girişi : 14 Eylül 2010 02:32

MHP suçluyu buldu Fetullah Gülen!..

MHP suçluyu buldu Fetullah Gülen!..
MHP'deki oy kaybı ne ile açıklanabilir? Taban AK Parti'ye mi yöneldi yoksa Gülen cemaatinden mi etkilendi? 12 Eylül referandumundan en fazla kaybıyla çıkan MHP'de taban AK Parti'ye mi kayıyor yoksa Gülen cemaatinin etkisiyle mi sandığa gitti?

Erzurum Ajans-MHP'deki oy kaybı ne ile açıklanabilir? Taban AK Parti'ye mi yöneldi yoksa Gülen cemaatinden mi etkilendi? 12 Eylül referandumundan en fazla kaybıyla çıkan MHP'de taban AK Parti'ye mi kayıyor yoksa Gülen cemaatinin etkisiyle mi sandığa gitti?

Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, MHP'li kurmaylardan Deniz Bölükbaşı'yla konuştu. İşte o yazı;

"- MHP’ye gelince, sorun ciddi görünüyor. MHP Genel merkezi, AK Parti’de bayram havası, CHP’de hayal kırıklığı içinde de olsa durum değerlendirmesi hareketliliği gözlendiği saatlerde tam bir sessizlik içindeydi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘Karanlık dönem başladı, hemen erken seçim’ açıklaması fazla yankı bulmadı Ankara’da.

MHP'DE BÜYÜK ŞOK!

Sonuç üzerine görüştüğümüz Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ‘MHP bölündü’ eleştirilerine katılmıyor. Bahçeli’nin memleketi Osmaniye başta olmak üzere, Bartın, Karabük, Kastamonu gibi 2009 seçimlerinde MHP’nin galip çıktığı yerlerde ‘evet’ oyunun önde çıkmasını ‘Belediye seçimlerini zaten yüzde 50 ile almamıştık’ diye açıklıyor.

Ama Bölükbaşı Erzurum (2009’da yüzde 21 MHP, dün yüzde 13 hayır) ve Aksaray (2009’da yüzde 27 MHP, dün yüzde 23 hayır) başta olmak üzere güçlü oldukları yerlerde “MHP tabanının Fethullah Gülen cemaati etkisiyle evet oyu verdiğini” söyledi dünkü konuşmamızda. Bölükbaşı mücadeleyi bırakmayacakları iddiasını şöyle tamamlıyor: “Yarından itibaren suç duyuruları başlayacak. Bakalım geçici 15’inci maddenin kalkmasıya 12 Eylülcüleri yargılayacakları yalanı gerçek olacak mı?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.