Bölge Haber Girişi : 19 Temmuz 2010 15:53

MHP İl Teşkilatından referanduma hayır!..

MHP İl Teşkilatından referanduma hayır!..
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 12 Eylülde yapılacak referanduma Hayır diyeceklerini belirtti.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 12 Eylül’de yapılacak referanduma “Hayır” diyeceklerini belirtti.

 
 
Bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kaya, ülke genelinde referandum çalışmalarına start verildiğini, parti genel başkanlarının halkla buluşma adına yollara döküldüğü şu günlerde, MHP Erzurum teşkilatları olarak, aynı amaç doğrultusunda çalışmalara başlandığını belirtti.
 
Referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını ifade eden Kaya, bunu gerektiren sebepleri vatandaşlara duyuracaklarını kaydetti. Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bundan tam 30 yıl evvel demokrasinin silah zoruyla rafa kaldırıldığı ve askerin yönetime el koyduğu güne tesadüf eden bir tarihte yani 12 Eylül’de iktidarın zorlamasıyla sandığa gideceğiz. Ortaya koydukları antidemokratik uygulamaları, yargıyı etkileri altına alma çabaları ve oluşturdukları korku ortamı ile askeri yönetimlere rahmet okutan iktidarın, ‘Çok daha büyük ve önemli demokratik düzenlemeler yapıyoruz’ yalanı ve aldatmasıyla önümüze getirdiği anayasa değişikliği paketini oylayacak ve güya en demokratik haklarımızdan birisini bu şekilde kullanmış olacağız.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.