Bölge Haber Girişi : 27 Şubat 2010 01:28

MHP İl Başkanı Kaya'dan ESP'ye tepki!..

MHP İl Başkanı Kaya'dan ESP'ye tepki!..
Milliyetçi Haraket Partisi Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Haraket Partisi Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna yönelik eleştirilerde bulundu. Kaya, “Özellikle AK Parti iktidarının karşı çıktığı konuların yılmaz savunucusu olan yağdanlıkların, Erzurum adını pespaye yapıp, çirkin emelleri doğrultusunda kullanmaları, bu ayıp yetmiyormuş gibi açıklamalarını tiyatro bahçesine çevirdikleri camii bahçelerinde yapmaları dikkatçi çevrelerin gözlerinden kaçmamaktadır” dedi.

MHP İl Başkanı Kaya, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle Cuma namazı sonrası Lalapaşa camisi avlusunda basın açıklamaları yapan Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nu hedef alarak, Erzurum’da yaklaşık 700 sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Bu sivil toplum kuruluşlarından birkaçının bir araya gelip iktidarın amigoluğunu yaptığını ileri sürerek “Bugün neredeyse tamamı iktidarın amigoluğunu ve yağdanlığını yapmak amacıyla kurulmuş o bildik örgüt ve derneklerin üçü beşi bu şehirde bir platform oluşturmuş, o platformun adını da Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak koymuşlar. Özellikle AK Parti iktidarının karşı çıktığı konuların yılmaz savunucusu olan yağdanlıkların, Erzurum adını pespaye yapıp, çirkin emelleri doğrultusunda kullanmaları, bu ayıp yetmiyormuş gibi açıklamalarını tiyatro bahçesine çevirdikleri cami bahçelerinde yapmaları dikkatçi çevrelerin gözlerinden kaçmamaktadır.

Bir sivil örgüt elbetteki üyelerinin isteği doğrultusunda hareket ederek herhangi bir siyasi partiden yana desteğini verebilir. Ama o örgüt hepimizin ismi üzerinde titrediği Erzurum adını keyfi biçimde kullanamaz. Amacınız gerçekten doğruları kamuoyu ile paylaşmaksa bu şehrin cefalı insanına mikroplu suyu göz göre göre içiren Büyükşehir belediye başkanına karşı niye diklenmediniz. Derneklerin cemiyetlerin salonları dururken açıklamalarınızı namazlardan sonra camilerden insanların çıktığı özellikle cuma vakitlerin mabetlerin bahçelerinde yapmanız samimiyetsizliğinizin göstergesi değil midir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.