Bölge Haber Girişi : 16 Ağustos 2010 00:08

MHP İl başkanı Kaya'dan ağır eleştiriler!..

MHP İl başkanı Kaya'dan ağır eleştiriler!..
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, bugün düzenlediği basın toplantısında isim vermeden Kırkıncı Hoca'ya ağır ithamlarda bulundu.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, referanduma 'evet' oyu vereceklerini açıklayan din adamlarını eleştirdi. Kaya, "Allah kimseyi şaşırtmasın" dedi.

MHP Erzurum İl binası'nda düzenlediği basın toplantısı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'a gelişi ve bazı din adamlarının referandumda 'evet' oyu kullanacakları yönündeki açıklamalarını değerlendiren İl Başkanı Zekai Kaya sert konuştu. Referandum'da sandıktan 'evet' oylarının fazla çıkması için eline geçirdiği her fırsatı insafsızca kullanmaktan çekinmeyen, devletin tüm imkanlarını, holding ve para babalarının desteğini arkasına alan AKP'ye bunlar yetmiyormuş gibi kanaat önderi olarak görülen, saygıda kusur etmediğimiz din adamlarından da ardı ardına 'referandumda evet oyu vereceğiz' açıklamaları yaptığını söyleyen MHP İl Başkanı Zekai Kaya, "Allah kimseyi şaşırtmaya görsün. Cenabı Peygamber, ilmi ile amel etmeyeni lanetliyor. Şimdi o kanaat önderinden çok AKP'nin amigoluğuna soyunan hocaefendilere sormak gerekmez mi, aldıkları ilim siyaset ilmi midir, yoksa din ilmi mi?" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı palavraları ünlü Erzurumlu Teyyo Pehlivana benzeten Zekai Kaya, "AKP Genel Başkanı'na bile rahmet okutacak kıvraklıkla taraf olduklarını açıklayan o din adamları, kim bilir belki bir gün de bertaraf olurlar, belli mi olur? Oysa, mübarek Ramazan Ayı'nın feyiz ve bereketinden nasiplenmeye çalışan saf, temiz ve berrak insanımızın, sözde "çok daha özgürlük, çok daha demokrasi" vaadleriyle aklının karıştırıldığı bir dönemde, inaçları gereği doğruları, sadece doğruları Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla söylemesi, "Durun ey insanlar, gittiğiniz o yol yol değil, o yol çıkmaz sokak" diyerek uyarması gereken kanaat önderlerinden biz ayrıştırmayı, kamplaştırmayı, safları daha da derinleştiren açıklamaları değil, birliği, beraberliği, kardeşliği öne çıkaran akil mesajları duymak isterdik. Ne yazık ki, ilim ve irfan sahibi olarak bildiğimiz, geçmişte de 12 Eylül Anayasası'na "evet" dediklerine şahit olduğumuz o hocaların "Bu anayasa değişikliğinde evet oyu kullanacağız" diyerek ortaya çıkması, dini bir, peygamberi bir, milleti bir, bayrağı bir insanlar olarak çoğumuzu üzmüştür. Ancak "her şerde bir hayır vardır" sözünü hatırlatan bu mesajlar, bugüne kadar samanı hep suyun altından yürütmeye alışmış o insanların gerçek yüzlerini göstermesi açısından da fayda sağlamıştır" dedi.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.