Bölge Haber Girişi : 05 Mayıs 2011 18:12

MHP Adayları STK ziyaretlerini sürdürdü!..

MHP Adayları STK ziyaretlerini sürdürdü!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk ve Prof. Dr. Kamil Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk ve Prof. Dr. Kamil Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Okan Demir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen MHP’li adaylar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adaylarını konuk etti. MHP’li adaylar Oktay Öztürk ve Prof. Dr. Kamil Aydın’la bir araya gelen ZMO yönetimi, oda hakkında bilgiler aktardığı adaylarla çalışmalar hakkında değerlendirme yaptı.

Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Okan Demir, Erzurum’da 550 kayıtlı üyelerinin bulunduğunu belirterek, “Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörleri, hakim sektörler durumunda. Bu nedenle mesleki bağlamda Ziraat Mühendislerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Oda olarak, meslek mensuplarımızın sorumluluklarını paylaşmanın yanı sıra, koordine edilmeleri ve sorunlarının da takip edilmesini sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu. Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi’nin, ‘siyaset üstü’ bir anlayış içerisinde Erzurum’a hizmet vermeye çalıştığının altını çizen Başkan Demir, “Bizim amacımız, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektörlerindeki verimliliği artırmak ve meslek mensuplarımızdan çok daha etkin bir biçimde istifade edilmesini sağlamaktır. Sorunların çözümü noktasında her türlü işbirliği, görüş ve öneriye açık olduğumuz gibi, ortak paydamız da Erzurum’dur. Bu nedenle Erzurum için aynı paydada buluşmaya her zaman varız, kapımız da bu yönde herkese açıktır.” şeklinde konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili adayı Oktay Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının, demokratik açıdan çok önemli bir yer tuttuğunu ve toplumun her kesine ulaştırılan hizmetlerin şekillenmesine katkı sunduğunu belirterek, Erzurum’un bu anlamda çok şanslı bir şehir olduğunu ifade etti. Sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerini çok daha etkin kılabilecek en önemli faktörün, siyaset üstü bir tutum sergilemesi olacağını kaydeden Oktay Öztürk, Erzurum ortak paydasında buluşulması noktasındaki görüşe sonuna kadar katıldıklarını söyledi.

Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ise, Ziraat Mühendisleri Odası’nın, Türkiye genelindeki 26 şubesinden birisinin Erzurum’da bulunuyor olmasının büyük bir şans olduğuna dikkati çekerek, “Erzurum için çok önemli bir meslek kolu olan ziraat mühendisliği, örgütlü ve planlı bir biçimde çalışılması halinde tarımsal ve hayvansal üretimin yanında, üreticiye de çok önemli faydalar sağlayacaktır. Bu bakımdan Ziraat Mühendisleri Odası’nın Erzurum Şubesi’nce yürütülen çalışmalar kayda değerdir.” ifadelerini kullandı.

Aydın, her fırsatta işin ehli tarafından yapılması gerektiği yönünde görüş belirttiğinin altını çizerek, özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinin kalite kazanması açısından ziraat mühendisleri ve ilgili meslek odasına büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Aydın, “Bizler; emaneti ehline verme anlayışıyla yola çıktık, bu nedenle işin ehilleriyle de sıkı bir işbirliği ve çözüm odaklı bir anlayış içerisinde çalışacağız.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.