Bölge Haber Girişi : 09 Mayıs 2011 00:40

MHP Adayları Baro'yu ziyaret etti!..

MHP Adayları Baro'yu ziyaret etti!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Barosu'nu ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Barosu’nu ziyaret etti.

MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Mehmet Güzel, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlarla bir araya gelen Kamil Aydın, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün, yüksek demokrasi standartlarını yakalamanın tek yolu olduğunu söyledi.

12 Haziran’da yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını sürdüren MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Avukat Mehmet Güzel ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Aydın, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü teminat altına alabilmek için yola çıktıklarını söyledi. Hukuk devletinin temel unsurlarından savunma görevini yerine getiren avukatların, toplumun her bir ferdini, hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek, çok yüce bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Aydın, “Avukatlarımız, adil biçimde yargılama hakkının geliştirilmesi, korunması ve güçlendirilmesi için çalışan, bağımsız, tarafsız, kutsal ve saygın bir mesleği icra ediyorlar. Bağımsız bir yargı ve hukukun üstünlüğü, aynı zamanda avukatların da bağımsızlığı anlamına geliyor ki, bu da çok önemli bir ayrıntıdır.” diye konuştu.

MHP’li Aydın, “Bizim hedefimizde; yüksek demokrasi standartlarını yakalayabilmek için yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü teminat altına almak var. Hak ve özgürlükleri dünya standartlarının üzerine çıkarmak, temiz toplum ve temiz siyaset anlayışını hakim kılmak var.” şeklinde konuştu.

BARO BAŞKANI MEHMET GÜZEL: YARGI REFORMU TOPLUMUN HER KESİMİ İÇİN İHTİYAÇ

Erzurum Baro Başkanı Avukat Mehmet Güzel de, Türkiye’nin, gelişen dünya ölçeğinde kapsamlı bir yargı reformuna duyduğu ihtiyaca değindi. Başta Anayasa olmak üzere, kanunların günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre güncel hale getirilmesinin, hem demokrasi, hem de özgürlükler adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Güzel, bu sebepten dolayı yargı reformunun toplumun her kesimi tarafından desteklendiğini kaydetti. Hukuki düzenleme ve değişikliklerin, toplum genelinde kabul görmesinin bir o kadar önemli olduğunun altını çizen Güzel, bu bakımdan herkesin sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

MHP’li Prof. Dr. Kamil Aydın’ın, Erzurum Barosu’nu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Güzel, yeni görüşler ortaya atılması ve buna paralel olarak yeni yol haritaları oluşturulması noktasında sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla devamlı temas halinde bulunulması çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.