Bölge Haber Girişi : 28 Şubat 2010 19:49

Meslek Edindirme kurslarına ilgi!

Meslek Edindirme kurslarına ilgi!
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İş Kur İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği iş gücü yetiştirme kursları büyük ilgi gördü.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İş Kur İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği iş gücü yetiştirme kursları büyük ilgi gördü.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezlerinde açılan kurslarla katılımcılara Bayan Kuaförü, Yün Eğirme, Ehram Dokuma, Bilgisayarlı Muhasebe, Kat Görevlisi, Çocuk Bakımı Ahşap Boyama ve Garson Yetiştirme eğitimi veriliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, vatandaşları meslek edindirebilmek amacıyla düzenledikleri kurslar sayesinde bir çok insanın kendilerine iş imkanı sağlayacağını söyledi.
Vatandaşların büyük bir kısmının ekonomik yönden sıkıntılar içerisinde olduğuna dikkat çeken Küçükler, şunları söyledi: “Her kesime hitap eden kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerler aldıkları sertifikalarla meslek edinmiş olacaklar. Bu meslekleri sayesinde kendi işlerini kurabilecekleri gibi, iş bulabilme imkanını da çok rahat elde edebilecekler. Böylece, ev ekonomilerine büyük ölçüde katkıda bulunabilecekler.”
Gençleri sağlıklı meslek sahibi yapmak için pratik eğitime ağırlık verdiklerini belirten Başkan Küçükler, gençlerin kurslar sayesinde hem boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceğini hem de meslek sahibi olacakları kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.