İlçeler Haber Girişi : 06 Nisan 2017 23:15

Mertcan'ın rüyası Başkan Kılıç sayesinde gerçek oldu

Mertcan'ın rüyası Başkan Kılıç sayesinde gerçek oldu
Erzurum'un Çat ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Mertcan Değdaş'ın rüyası Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın sayesinde gerçek oldu.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Mertcan Değdaş'ın rüyası Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın sayesinde gerçek oldu.

Başkan Kılıç'tan akülü tekerlekli sandalye isteyen 11 yaşındaki Mertcan'ın bu isteğini yerine getiren Kılıç, büyük takdir topladı. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçeye verdiği belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra engellilerin gönüllerini de kazanıyor. Çat'ın Kurbanlı Mahallesi'nde ikamet eden 11 yaşındaki Mertcan Değdaş'ın, akülü tekerlekli sandalye isteğini geri çevirmeyen Başkan Kılıç, ona bu sabah büyük bir sürpriz yaptı. Evinden özel araçla aldırdığı minik Mertcan'a akülü sandalye hediye eden Başkan Kılıç, ilçe halkının takdirini kazanırken, Değdaş ailesi ise, sevinçten adeta havalara uçtu. 11 yaşındaki Mertcan Değdaş, rüyalarını süsleyen akülü sandalyeye kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşarken, Başkan Kılıç'a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Bedensel engelli Mertcan Değdaş, "Akülü bir sandalyemin olmasını çok istiyordum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Beni çok sevindirdi, Allah da onu sevindirsin" diye konuştu. Mertcan'ın babası Kazım Değdaş da, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın hassasiyetine hayran kaldıklarını belirterek, "Oğlum başkanımızdan akülü bir sandalye istemişti, çünkü bunu çok istiyordu. Başkanımızdan Allah razı olsun; aradan bir hafta geçtikten sonra Mertcan'ın rüyası gerçeğe dönüştü. Çat Belediye Başkanımız Arif Hikmet Kılıç'a çok teşekkür ediyoruz. O bizim yavrumuzun dileğini gerçekleştirdi, Allah da onun sırtını yere getirmesin" ifadelerini kullandı. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ise, toplumların medeni ve insani seviyenin belirlenmesinde 'engelli bireylere sahip çıkılması' şeklinde bir faktörün de bulunduğuna dikkati çekerek, "Bizler engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bu manada elimizden geleni yapar, tüm imkanlarımızı seferber de ederiz. Minik Mertcan da, kendisine naçizane sahip çıkmaya çalıştığımız bir yavrumuz. Onun rüyasını gerçekleştirmiş olmak, bizim için dünyanın en büyük mutluluğu oldu" dedi. Öte yandan akülü bir sandalyeye kavuşan Mertcan Değdaş, bu rüyasını gerçekleştiren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'la hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Mertcan'ı bu mutlu gününde Çat Belediye Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir de yalnız bırakmadı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.