Merkez yerini buldu

Hemşehrimiz Abdurahim Karslı, Genel Başkanı olduğu olduğ Merkez Parti Erzum İl Başkanlığı'nın açılışı için şehrimize geldi.

Erzurumlu olması, Horsan'ın Yıldıran Köyü'nden olması nedeniyle hem ilgimizi çekmiş, hem de muhabbetimize vesile olmuştu. Kendisini yakından tanıyalım, görelim diye karşılamak için hava alanına Erzurum Ajans'ın Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ile birlikte gittik. Doğrusu yol boyunca hemşehrimizin Erzurum'da iyi karşılanması gerektiğini, mahcup olmamasını konuşup endişelendik.

Hava alanına yaklaştığımızda karşılamaya gelen araçların kalabalığını, gelenlerdeki heyacanı, şevki ve çeşitliliği görünce hem sevindik hem de şaşırdık.

Hava alanına gelen kalabalık yeni kurulmuş bir partinin kalabalığı gibi değildi. Siyaseten TEK KALE oynayan Erzurum'da iktidar partisi dışındaki yılların muhalif partilerini dahi kıskandıracak bir kalabalık ve sinerji hakimdi.

Gelenler arasında her partiye mensup olduğunu bildiğimiz tanıdık simalara rastlamamız dikkat çekiciydi.

Genel Başkan Abdurrahim bey, kendisini karşılamaya gelen bar ekibini görünce hemen ceketini çıkararak Dadaşlara katıldı. Genel Başkan'ın, acemilik çekmeden bar oynamasını Erzurumlu Dadaşlar, takdirle alkışladılar. (Bir not; Öğrendiğimize göre Abdurrahim bey, Yavuz Selim Öğretmen Okulu'nun öğrencisi olduğu dönemlerde defalarca şampiyon olan bar ekibinin bir elemanıymış. Yol üzerinde kendisini karşılayan ciritçilerden birinin atınıda bindi. Ama düşmedi... )

Daha önce Erzurum Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu karşılayanlar arasında da vardım. Bu kalabalık ondan kat be kat fazla ve canlıydı...

İhsanoğlu'nu karşılama işini muhalefetteki partiler organize etmiş olmalarına rağmen, yeni kurulan Merkez Parti'nin daha fazla kalabalık toplaması orada bulunanlar tarafından hep vurgulandı.Her iki karşılamada da olan tanıdıklarla bu mukayeseyi yaptık herkes aynı görüşteydi.

Karşılamaya gelen kalabalığı baz alarak Ekmelettin beyin Erzurum'da aldığı %18 oyu şimdiden Merkez Parti'nin hanesine yazanlarda vardı, bu oranın çok çok üstüne çıkacağı iddiasında bulunanlarda...

Aslında bu iddia hiç de yabana atılır bir durum değil. Çünkü, Merkez Parti'nin görünen tabanı Ekmelettin beye oy veren kitleyle bire bir örtüşüyor. O kalabalıkta MHP 'nin de, CHP'nin de, her kademesinde siyaset yapmış olanlarda var, AKP'den aday adayı olmuş kişilerde...

Genel Başkan'ın mütevazi kişiliği, güler yüzlü oluşu, samimi davranışı insana dokunan özellikleri sempati topladı. Hukuk Profesörü olan Genel Başkan'ın yurt dışında da itibarlı olması önemli bir ayrıcalık.

İl binasının açılışında konuşmayı dinleyince de bilgisi, birikimi, hitabet gücü de ortaya çıktı.
"AKP ye oy vermek istemiyoruz ama kime oy verelim?"diyenlerin sayısı, mevcut muhalefet partilerine oy veren seçmen sayısından çok olduğu bir ortamda; Merkez Parti (MEP)'in kurulması zamanlama açısından da oldukca isabetli görünüyor.

Mecburiyetten AKP'ye oy verdiğini söyleyenler, diğer partilere kerhen oy veren seçmen profili ile aşağı-yukarı birbirlerine benzemekte. İşte Merkez Parti, tam da bu ihtiyacı karşılayacak özellikler taşıyan siyasi bir oluşum görünümünde.

Erzurum'dan ilk defa bir siyasi parti lideri çıkmış olması, Erzurumlu olarak benim gibi çok hemşehrimizi de heyecanlandırmış olmalı.

Şehrimize, ülkemize, hayırlı olması umuduyla takip etmeye devam edeceğiz.Vesselam.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • seyfullah hızarcı 01 Ocak 1970 02:00

    güzel çok güzelllll

  • Ali Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Değerli dostum Erzurum`daki gözlemlerinizin benzerini bizler Adana`da da yaşadık. Sn. Karslı`yı ilk kez il binası açılışında uzun uzun dinledik ve çok beğendik. Türkiye`nin böyle bir çıkışa ihtiyacı var. Allah yardım eder İnşaAllah. Saygılarımla

  • Abdulkadir Geylani 01 Ocak 1970 02:00

    Kardeşim ne kadar feraseti kapalı birisiniz,Allah c.c insana akıl vermiştir.Paralelciler`e hüsni zan`nı olan karslı`ya bu kadar methiyeler dizmen sizin ne kadar müslümanların derdiyle dertlenmediğiniz göstergesidir ? Akpartiye oy verenlerin hepsi akılsızda değildir ? Aklını kullanarak oy veriyorlar baskı altında vermiyorlar ? Gerçi sizin gibi gazetecilere pek söyleyecek birşey bulamıyorum ?

  • abdullah 01 Ocak 1970 02:00

    Bu partiler deniz sahilinde kumsala yazilan ask yazilari gibidir dalga bir geldimi yerinde yeller eser,bilmem anlatabildimmi????

  • isimsiz 01 Ocak 1970 02:00

    Bakınız Türkiye`nin iyi muhalefete ihtiyaç var.Vede iyi bir 8 kızar olmak isteyen partiye.ister siyaset ister ticaret ne olursa olsun rekabetsiz olmaz Rekabet hizmeti kaliteyi ve anlayış kriterlerini bir üst başlamasına taşır Bir kere seçilme endişe olmasi lazim ki hizmet olsun korku olsun Şimdiki iktidar anlayışında bu yok Inşallah bu hemşerilerini muvaffak olur Hayirlisis