Siyaset Haber Girişi : 25 Ekim 2014 16:28

Merkez Parti 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı

Merkez Parti 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı
Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı ve Abdurrahim Karslı yeniden Genel Başkanlığa seçildi.
Erzurumajans-Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı ve Abdurrahim Karslı yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Divan başkanı ve üyelerinin seçiminden sonra Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı şunları söyledi :  

"SİYASAL İSLAM CUMHURİYET'İN DÜŞMANIDIR"

Bana bu işe hiç girişme diyenler haksız çıktı. Bugün görüyorsunuz ki, seçime hazır hale geldik. Biz çok güçlü bir ülkeyiz ve halkımıza güvenerek yola çıktık. Bizi engellemeye çalıştılar yılmadık. Kendimizden fedakarlık yaparak bu günlere geldik. Biz bir aileyiz dedik, görüyorsunuz hem Türkiye'ye hem de dünyaya yayıldık. Cumhuriyet bizim içinde bulunduğumuz evimizdir. Siyasal İslam, cumhuriyetin düşmanıdır. Biz cumhuriyeti yükseltmek için manen ve manevi olarak çalışacağız. Merkez Parti millet menfaatlerini kendinden önce görür. Ülkemizde hukuksuzluk, ahlaksızlık, hırsızlık meslek oldu. Ülkeyi planlı olarak bölmek istiyorlar hem de Apo ile birlikte. Bunların sonu hapistir, hapiste çürüyecekler. Yaptıklarının hesabını vermeliler. Bu zalimlere karşı Allah bizi muafak etsin."



"EĞER ADİL DAVRANMAZSAM İTİRAZ EDİN"

Merkez Parti binasında yapılan seçimlere 70 delegeden 58'i katıldı. Karslı aldığı 58 oyla yeniden Genel Başkan oldu. Başkan ile birlikte Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçildi.

 Seçim sonrası yeniden kürsüye çıkan ve bir konuşma yapan Genel Başkan Abdurrahim Karslı "Ben göreve seçildim ama en iyiniz değilim. Sizlerin seçtiği biriyim. Eğer adaletli davranırsam itaat edin, eğer davranmazsam mutlaka itiraz edin. En iyi topluluk liderini eleştirir. Her sistemin esası hürriyettir. Bir daha ki genel kurulda iktidar olarak görüşmek umuduyla" dedi.

İŞTE MERKEZ PARTİ'NİN MERKEZ YÖNETİMİ

Merkez Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu: Yaşar Yazıcıoğlu, Ömer Haluk Pirimoğlu, İbrahim Çebi, Uğur Aksöz, Hasan Macit, İrfan Demiralp, Aydın Tümen, Metin Hacımustafaoğlu, Yaşar Asiler, Beyhan Demirhan, Erol Tutal, İbrahim Keleş, M.İrfan Sabah, Mustafa Demirbağ, Enver Horozoğlu, Ayşe Şeyda Açıkkol Altınok, Cemil Güngörmez, Mahmut Erdir, Mustafa Nazikoğlu, Necati Güllülü, Murat Batur, Zülal Özkurt, Salih Ziya Kul, Yasemen Mergen Bayer, Mehmet Oğuz, Celal Odabaş, Mahmut Yalçın, Muzaffer Arslan, İsmail Hakkı Ekşi, İbrahim Türkmen, Hasan Taşpınar, Haluk Dadaş, Süleyman Kaptan, Soner Demirel, Yılmaz Sezer, İbrahim Efendioğlu, Hüsnü Döğer, Zafer Başkaya, Miraç Demirbaş, Alican Alptekin, Eşref Aygün Ahmet Ünal, Zehrettin Aslan, Mehmet Şeref Geçit, Şerafettin Üstünkol, Fikri Karabulut, İsmail Dağcı, Cengiz Alpaslan, Mehmet Kaya.

Merkez Disiplin Kurulu ise şu üyelerden oluştu :
Meltem Temurer, Tuba Koylan, Serdal Gök, Mehmet Kuzudişli, Can Muhammet Aksakallı, Merve Saruhan, Atilla Toksöz, Nadir Mayaoğlu, Cihangir Sevingel, Gökhan Ağdemir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.