Merhaba Süper Lig

BB Erzurumspor 17 yıl aradan sonra Süper Lig de ilk kaçına çıkarken herkes de meraklı bir bekleyiş vardı. 

O meraklı bekleyiş hakem Suat Arslanboğa’nın düdüğüyle yerini zaman zaman beğeni zaman zaman ise eleştiriye bıraktı. 

Öncelikle maç kadrosunun lig için yetersiz olduğunu söylemek mümkün. Ligin vasat kadrolarından birisine sahip olan Konyaspor karışısındaki futbol bunu net bir şekilde gözler önüne serdi.

Mehmet hoca geçen sezon en çok eleştirilen sol bek mevkisinde ısrarla Hakan’la devam etmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Sezon başında yaşanan sorunlarda yönetimin ve hocanın bir kaç transferde anlaşamadığını biliyoruz. Bazı isimler inatlaşma sonucu mu sahadaydı sorusu akıllara gelmedi değil...

Sunu transferi çok yerinde bir transfer. Hem fizik gücü hem topu ileri taşıması takıma büyük katkı sağlayacaktır. Yeni transferlerden Leo da oldukça başarılı bir performans göstererek yerinde bir transfer olduğunu gösterdi.

Duran toptan gelen iki gol yanıltmasın. Bu takımın hücum gücü oldukça zayıf. Oyunu yönlendirip üçüncü bölgede pas trafiğini sağlayacak olmazsa olmaz bir on numaradır. Ve çok iyi bir forvet...! 

Özer’i fizik olarak oldukça yetersiz buldum. Emrah ise oyuna girdikten sonra top tutup sorumluluk almasıyla daha iyi bir görüntü verdi. 

Hollanda liginden gelen THY gerçekten tam bir fiyasko gibi duruyor. Çünkü hazırlık maçlarıyla birlikte şu ana kadar hiç bir varlık gösteremedi. Transfer sürecinde bu ismi kimin önerdiğini kimin izlediğini merak ediyorum açıkçası... 

Mehmet hoca oyunun büyük bölümünde baskı yaparak önde oynama isteğinden vazgeçmeli. Çünkü sizin mevcut stoperleriniz güven vermediği gibi savunma bloğu ve orta saha arasında mesafeyi boş bırakarak rakibe kolay pozisyon şansı veriyorsunuz. 

Özetle BB Erzurumspor ligin ilk maçında yetersiz olduğunu ancak ümitsiz olmamamız gerektiğini gösterdi. İmza atıp oynamayan ve bundan sonra yapılacak transferler takımın kaderini çizecektir. 

Konyaspor da ise bugün eksikler göze çarptı. Bugün BB Erzurumspor’un yerine daha hazır bir takım gelse Konya’dan puanla dönmesi muhtemeldi. Duran toplar hariç savunmada pozisyon vermemesi takım savunmasının başarısını gösterirken hücumda sadece Yatabare’nin ayağına bakan bir yeşil beyazlı ekip vardı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cetin 01 Ocak 1970 02:00

    Aslında iki siyahi oyuncunun lisansları yetistirilebilseydi belki yedeklerde yer alabilirdi.Bu arada goztepeden Allah'ın izniyle 10 numara transferi yapılacak iyi bir forvet ve defans takviyesi yapılmalı

  • Sinan Aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Bence hoca auremir ve kone nin geç katılmasi vede beşiktaş maçına evimizde güclü olmamız açısından böyle bir kadroyla çıktı.