Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2017 12:30

Meral Akşener'in yeni partisi ve il başkanlığı

Meral Akşener'in yeni partisi ve il başkanlığı
Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin tüzük çalışmaları Bursa'da devam ediyor. Bu hafta sonuna kadar partinin tüzüğüne son şekli verilecek. 

Akşener ve kurmaylarının; "Bizim hedefimiz yüzde 50 artı 1 oy almak" dediği yeni partinin Erzurum cephesinde neler oluyor!

Meral Akşener, liderliğinde kurulan bu partinin ilk çıkış kadrosunda MHP'de kongre yapılmasını isteyen, ancak önlerine yargı duvarı çıkarılan kişiler bulunuyordu. Daha sonra partiden ihraç edilen milletvekilleri ile onlarla birlikte hareket ettikleri için görevden alınan MHP il ve ilçe başkanları... Ancak, 16 Nisan Referandum sonuçlarıyla birlikte bu yeni oluşum merkez sağda bir çekim etkisi oluşturdu. 

Özellikle Akşener'in, DYP'de bulunduğu sırada omuz omuza mücadele verdiği bazı önemli isimler de bu oluşuma tam destek vermeye başladı. Sadece eski DYP'liler mi, bir dönemin ANAP kadroları da şimdi büyük bir heyecanla 25 Ekim tarihinde adı, kurucular kurulu ve tüzüğü resmen açıklanacak olan  'yeni parti'yi bekliyor.

Meral Akşener, geçtiğimiz hafta yaptığı bir toplantıda partisinin kurucular kurulunda yer alan isimlerin bir bölümünü açıklamış,  "Her kesimden her yöreden büyük ilgi görüyoruz. Partimiz Türkiye'nin partisi olarak doğuyor'' demişti. Akşener'in, yakın çalışma arkadaşları olan Ümit Özdağ ve Koray Aydın'da her fırsatta, ''Biz MHP'nin değil, iktidarın alternatifi olarak yola çıkıyoruz'' açıklamasını yapıyorlar.

Akşener'in, ismi sır gibi saklanan partisinde şimdilik açıklanan kurucular kuruluna bakılırsa gerçekten sadece MHP'liler yok. Her kesimden isimler özenle seçilmiş...

Yazının girişinde de belirttiğim gibi bu hareketin partileşme süreci tamamlanmak üzere. Artık son rötuşlar yapılıyor. Önümüzdeki 20 günlük sürede ise il ve ilçe teşkilatları belirlenecek. 

Özellikle 12 Eylül 1980 darbesinin ardından merkez sağın kalesi olan Erzurum'da Meral Akşener, nasıl bir teşkilat kuracak?

Ak Parti'ye her dönem çok yüksek oranda oy vermiş bir şehir olan Erzurum'da nasıl bir il başkanı ve kadro belirlenecek?

MHP, Erzurum'dan 7 Haziran seçimlerinde yaklaşık 100 bin oy almıştı.  Ancak genel merkez yönetiminin 7 Haziran sonrası sergilediği politikalar sonucu, 1 Kasım seçimlerinde 50 binlere geriledi. MHP'nin, 1 Kasım'dan bugüne kadar sergilediği tutum, teşkilatlarındaki kaymalar, istifalar ve görevden almaların yarattığı travma ortada. Erzurum'da 7 Haziran seçimlerinden bu yana MHP'nin yüzde 50-60 bandında erozyona uğradığını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Meral Akşener ve partisi daha isimi açıklanmadan Erzurum'da bir rüzgar yakalamış durumda. Özellikle MHP'den kopmuş ülkücü taban ve AK Parti'ye oy veren merkez sağ (nedense hep CHP'ye  tavırlı...) seçmen tarafından umut olarak bekleniyor. Bunun için, yukarıda ki rakamlara göre hesap yapan Akşener ve kurmaylarının, Erzurum'da iktidar alternatifi olmaları için doğru isimlerle yola çıkması şart.

Bu isimlerde özellikle her kesimin oyunu alabilecek, insani ilişkileri güçlü, ekonomik anlamda özgür olan adamlar olmalı..

Edindiğimiz bilgilere göre yeni kurulacak parti de il başkanlığı kriterlerini bu prensipler doğrultusunda belirlemiş. Kriter şu; ülkücülüğü isminin önüne geçmiş veya kendilerini eski ülkücü diye adlandıranlardan öte siyaseten yıpranmamış, her kesimin oyunu alabilecek, merkeze yakın isimler üzerinde duruluyor.

Meral Hanım ve kurmayları, partilerinin il başkanlığını üstlenecek isimleri devletle iş yapmayan, yaşadığı şehrinin sorunlarını dile getirebilecek, ekonomik gücü olan cesur kişilerden tercih edecek.

Erzurum'da Meral Akşener ve kurmaylarının aradığı bu kriterlere uygun birden çok isim var. Bu isimlerin ilki uzun yıllar DYP'de görev yapan İş adamı Melih Kırkpınar... Erzurum ve İzmir'de ciddi yatırımları olan, her kesimden oy alabilecek aynı zamanda işi gereği kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarında yakından tanıdığı Melih Kırpınar ile Meral Hanım'ın yakın çalışma arkadaşlarının birkaç defa görüştüğü konuşuluyor.

Melih Kırpınar'ı ikna etmeyi başarırlarsa yeni oluşum Erzurum'da gerçekten de önemli bir adım atmış olarak siyaset arenasına çıkar. Yine Erzurum'da hemen herkesin tanıdığı, Baro eski başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, Anavatan Partisi'nin eski il başkanlarından Vahit Bingöl'ün  ismi de kulislerde çokça dillendiriliyor.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar Meral Akşener'in liderliğindeki bu yeni partinin Erzurum il başkanı kesinleşmiş olacak. Erzurum İl Başkanlığı tercihine göre bizde; Meral Hanım'ın gerçekten MHP'nin mi,  iktidarın mı alternatifi olduğunu göreceğiz.
Anlayacağınız, bekle gör zamanı...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaşım 01 Ocak 1970 02:00

    emperyalist güçlerin şimdiki umudu,bakalım görecez oy verecek kişiler belli bu gariya fetöden mağdur veya suçlular ve aileleri mhp defedilenler ve aileleri belki hepsi değil ama,chp den alır oy bendende -------------------alırrrr

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiyenin heryerinde olduğu gibi Erzurumda da karşılığı olmayan biraz ordan biraz burdan aslında hiçbiryerden olmayan bu parti Türkiyede ve Erzurumda da savrulup kaybolup gidecektir...

  • Cevdet Çatal 01 Ocak 1970 02:00

    Ahan bende yazım ho demeye hodag lazım MHP ne partisi Zannedisiz

  • MECNUN 01 Ocak 1970 02:00

    Meral Dyp ardından Mhp şimdi kuracağı parti ile maskeler düşecek çünkü gerçek MHP li kim ortaya çıkaracak. Devletin başına Devlet gelecek ahanda yazdım buraya..

  • Vedat KARATAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Fatih hoca ismi arkasına gizlenen şahıs; bak benim adım sanım belli, sende adını sanını tam olarak açıkla da hakkımda yazdığın

  • Salih Esen 01 Ocak 1970 02:00

    İl başkanı kim olursa olsun.Partinin ciddi bir rüzgar var.Vatandaş genel başkana oy verecek il başkanına değil.Erzrym da Ak parti il başkanı mı oy alıyor?

  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    Yahlış istikbarat......

  • FATIH hoca 01 Ocak 1970 02:00

    Orhan kardeşim besleme sözü ne demek bunu neden yayınladınız. Kendini bilmez basit ahlaksız düzeysiz korku ve panik dolu hezeyanı insanların sözleri burada yayınlanır mı. KORKU DAĞI AŞMIŞ BELLI GORECEGIZ

  • Abdulkerim 01 Ocak 1970 02:00

    Tabela partisi geliyor

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Bak bu saydığın dört isim birden il başkanı olsun, meral beslemeside üstüne olsun kuracağı parti ilk seçimlerde kapanacaktır. Sen gazetecisin ben sıradan bir vatandaşım. Ahada buraya yazıyorum. Bakalım senin şişirme haberin mi doğru çıkacak benim öngörüm mü?

  • Yusuf kaya 01 Ocak 1970 02:00

    Saadetin il başkanını trasfer etsinler. Adam hem konuşuyor, fikir üretiyor hem halk tarafından seviliyor