Bölge Haber Girişi : 25 Kasım 2009 14:16

Memurlar Erzurum'da da sokaktaydı!..

Memurlar Erzurum'da da sokaktaydı!..
Erzurum'da iş bırakan memurlar ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Erzurum Ajans-Uyarı grevi adıyla yaptıkları iş bırakma eylemine katılan memurlar, ellerinde döviz ve pankartlarla, önce Valilik binası önüne gelerek, Yönetim Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, seçim meydanlarındaki vaatlerin unutulması nedeniyle grev yaptıklarını söyledi. Müfit Bayraktar, ''Haklı davamız için yola çıktık, bizler de demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz'' dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan memurlar, caddenin trafiğe kapatılmadığı gerekçesiyle polis ekipleriyle tartıştı. Ardından Havuzbaşı Atatürk Anıtı önüne gelerek saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Eyleme katılan memurlar, daha sonra İstasyon Garı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Memurların burada treni durdurmak istemeleri nedeniyle emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Polislerin grubun tren garına girmelerine izin vermemesi üzerine gergin anlar yaşandı. Memurlar, ''başkaları kırmızı halı ile havai fişekle karşılanırken bizim tren garına girmemize izin verilmiyor'' diye bağırdı.

Tren garına giremeyen grup, daha sonra garda bulunan Türk Ulaşım-Sen şubesine girdi. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, ''Bizim amacımız bütün kurumlardaki eylemle sesimizi duyurmak ve hükümetin bize tarif ettiği 2004 yılındaki toplu sözleşme hakkını almaktır'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.