Melih Gökçek Japon mühendisi örnek alacakmış!

Japon mühendis Körfez geçişinin halatlarından birisi kopunca kendisini sorumlu olarak görmüş ve onlarda onurlu insanların yaptığı "Harakiri", bizde büyük günah sayılan intihar etme yolunu seçmişti.

Bizim inançlarımızda da en az intahar kadar hırsızlık, iftira, cinayet, adam kayırma, yalan, kamu malını talan etmek, Allah'la aldatmak, dini siyasi ve ticari işlerine alet etmek günahtır.

Ne hikmetse bütün dinlerin ortak kabülü olan yasakları, günahları işlemede fazla titiz olmayan müslüman geçinen zevat, söz konusu intihar olunca acayip takva kesiliyorlar.

Başkasını öldürürken cihat ettiğini bu nedenle cennete gideceğini sanırlar, kendi meşreb-i ,meshebi dışındakileri toplu öldürmek için, itihar saldırısı hem de camide düzenlemeyi sevap kazanmak için yapanlar var.

Japonya'da çıkan yangına geç müdahale eden itfaiye müdürü intihar ederken, Ankara'yı parsel parsel satan Melih Gökçek galip pehlivan edasıyla ortalarda peşrev atıyor.
Vicdanı ve dürüstülüğüyle övünen Bülent Arınç, terbiyesiz ve haysiyetsiz olduğunu bildiği ve Ankara'yı parsel parsel sattığına tanık olduğunu, hakkında 100 suç dosyası biriktirdiğini söylediği Melih Gökçeki'n Ankara'yı satmasına göz yummuş, gıkını çıkarmamış; ama hâlâ dürüst, namuslu adam olarak arz-ı endam ederken, çalıştığı firmada halatın kopuşundan dolayı vicdan azabı çeken Japon canına kıyıyor.

Yarın Ruz-i kıyamette Melih, Bülent dindaşlar cennette hurilerle, gılmanlarla fink atarken Japon mühendis Veylül kuyusunda cayır cayır yanacak!

Acaba bizden biri binlerce Japonun ölümüne sebep olsa intahar eder mi?
İntiharın çok günah olduğu için değil, canlarının kıymetli oluşundan, vicdanları onlara yeterli azabı çektirmedikleri için, dünyada yalnız kendileri için yaşadıkları, bencillikte sınır tanımadıkları için!..

Acaba Melih Gökçek'i intihara götürecek bir olay var mıdır?
Hangi olay onun vicdanında intihar edecek fırtınalar oluşturur.
Ankara'da yaşayanların yarısının ölümüne sebep olmak mı?

Bülent Arınç'ın iddiaları mahkemelerce kanıtlanıp, inkâr edilmez aleniyetle ortalara saçılması mı?
Parsel parsel satma işinde cürmü meşut olması mı?

'Onur'sal başkanlığını Melh Gökçek'in yaptığı, gerçekte oğlu Osman'ın yönettiği ve adından mülhem Osmanlıspor'un işsiz başkanı küçük Gökçek'in Türkiye'nin en zenginler liginde olmasının dayanılmaz ezikliği mi?

Ne, ne?..
Hiç biri!..
Çünkü intahar edenler cehennemlik olacakları için, dini bütün Gökçek gibiler böylesi şedit bir günah işlerler mi hiç!

Allah'tan bizde Japon anlayışı yok; yoksa ülkede yönetici sıkıntısı çekerdik!

Hoş bizim abdestli, namazlı, salih amel üzere yaşayan, evlatlarının boğazından helal lokma (pardon) haram lokma geçirmeyen dindar, mütedeyyin zevatımızı, haşa dinsiz, imansız bir Japon'la mukayese ettiğimizden değil!

Anlamsız bir merak benimki de vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fatih 01 Ocak 1970 02:00

    Ya Dursun ağabeyi bir sefer de kıvır ya mübarek. Dilin çok keskin, her dediğin haklı ama üzülen sadece sen ve ben. Bir bak Erzurum ne diyecek. Nükte yaptıklarına inanmak isteyecek herkes. Gerçeği asla anlamak istemeyecek. Gene de diline sağlık. Saygılarımla.