Erzurum Haber Girişi : 17 Ocak 2017 19:18

Mehmetçik Vakfı'na anlamlı bağış

Mehmetçik Vakfı'na anlamlı bağış
Erzurumlu Sevgi Güler, kent merkezindeki yaklaşık 200 bin lira değerindeki dairesini TSK Mehmetçik Vakfına bağışladı.
Erzurumajans-Erzurumlu Sevgi Güler, kent merkezindeki yaklaşık 200 bin lira değerindeki dairesini TSK Mehmetçik Vakfına bağışladı. 

Altın plaketle ödüllendirilen Sevgi Güler, "Verilen canların, kanların yanında benim verdiğim bir evin lafı bile olmaz" dedi.

Eşi Kahraman Güler ile birlikte TSK Mehmetçik Vakfının Erzurum Temsilciliğine gelen Sevgi Güler, Çaykara Caddesi, Rızabey Sokak, Doğanay Apartmanının 6'ncı katında bulunan 170 metrekare büyüklüğündeki 3+1 dairesini Mehmetçik Vakfına bağışladı. Vakıf adına bağışı kabul eden TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı, bağışçı Sevgi Güler'e vakfın altın plaketi ve beratını takdim etti. 

Bağış işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sevgi Güler, "Bu topraklar üzerinde yaşamamızın bedelini canıyla, kanıyla ödeyen Mehmetçiklerimize,hayatını kaybedenlerin geride bıraktıklarına bizim adımıza sahip çıkan, onlara kol kanat geren Mehmetçik Vakfına bağışta bulunmayı bir vatandaşlık görevi olarak kabul ettim. Verilen canların, kanların yanında benim verdiğim bir evin lafı bile olmaz. Bir nebze de olsa faydam dokunursa ne mutlu bana. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Mehmetçik Vakfı Temsilcisi Sabri Topdağı ise TSK Mehmetçik Vakfı'nın kurulduğu 1982'den bu yana 44 bin 450 erbaş ve ere, bugünkü değeriyle yaklaşık olarak toplam 600 milyon lira yardım yaptığını hatırlattı. Bağışta bulunan Sevgi Güler'i kutlayan Sabri Topdağı şunları söyledi:

"Yurdumuzun ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi, engelli Mehmetçiklerimize sosyal, ekonomik destek sağlayan, çocuklarına üniversiteye bitirene kadar yardımı yapan, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık, yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na yaptığınız gayrimenkul bağışınız ile çok önemli katkıda bulundunuz. Bu büyük katkınız nedeniyle vakfın altın plaketini takdim ederken, size ve sizin şahsınızda tüm vefakar bağışçılarımıza en içten saygı ve şükranlarımı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.