Mehmet Altıparmak ve Perde Arkası

Üç galibiyet üç beraberlik beş mağlubiyet....

İşte böyle noktalandı Osman Özköylü'nün Erzurum kariyeri... yada başka bir deyişle Erzurum'un Osman Özköylü macerası...

Macera diyorum çünkü daha ilk anlaştığı gün başarısız olma ihtimali yüksek demiştik ve maalesef haklı çıktık.

Dönelim yaklaşık bir ay öncesine...

Osman Özköylü ile bu işin yürümeyeceğini anlayan BB Erzurumspor yönetimi yavaş yavaş yeni teknik direktör için kolları sıvamıştı. Fatih Terim'in yardımcısı Nedim Yiğit ile İstanbul'da bir araya gelindi yemekler yenildi... 

Bu süreçte diğer alternatiflerde değerlendiriliyordu. Ancak Osman Özköylü'nün muhtemelen sözleşmesinde ki detaylar yolların ayrılmasına engeldi. (Sözleşmedeki tazminat vs. net olarak bilmediğim için kulaktan duyma bilgileri buraya yazmayı etik bulmuyorum.)

Giresunspor maçı bardağı taşıran son damla oldu...

Giresunspor ilgin en iyi takımlarından mağlubiyet anormal değil. Ancak Takımın mağlubiyete ve kötü gidişata reaksiyon göstermemesi yönetimin Osman Özköylü ile yolları ayırması  için yeterli  bir sebepti.

Arık tazminat detaylar vs. hiç bir şey Osman hocayı Erzurum'da tutmaya yetmeyecekti.

İşte o an dan sonra BB Erzurumspor yönetimi teknik direktör konusunda yoğun pres altına alında. Siyasiler İş adamları ve tabiki menajerler aracılığıyla adeta BB Erzurumspor'a hoca ismi yağıyordu. 

BB Erzurumspor yönetiminde Muzaffer Bilazer ve Nedim Yiğit ismi arasında git gel yaşanırken Mehmet Altıparmak ismi ortaya atıldı. Yapılan ilk görüşme olumlu sonuçlanırken Mehmet hoca Erzurum'a davet edildi. Ve yapılan görüşmelerin ardından Mehmet Altıparmak'ın BB Erzurumspor'un yeni teknik direktörü olduğu konusunda resmî açıklama yapıldı. 

Mehmet Altıparmak...

Öncelikle ligi bilen iyi bir hoca. Alanyaspor'da çok iyi işlere imza atmış bir isim. Birlikte çalıştığı futbolculara sorduğumuzda aldığımız cevaplar gayet olumlu...  Elazığspor'da yaşadıklarına çok ta takılmamak lazım diye düşünüyorum. Çünkü her isim kariyerinde bu tarz sorunlar az çok yaşamıştır...

Bana göre Mehmet hocanın yapması gereken ilk önce bu takıma ideal bir on bir yada iskelet kadro belirlemek ve takıma özgüven kazandırmak..

Hocanın bana en cazip gelen yanı ; oyun felsefesinin mevcut kadroyla örtüşebilme ihtimalinin yüksek olması... 

Mehmet Altıparmak'ın doku tutarsa Erzurum'da iyi işlere imza atacağını düşünüyorum. Ancak devre arası nokta transferler yapılması şartıyla... 

Tabiki bunlar sadece ön görü.

Futbol sahada oynanır... Eğer kişisel Egolar ve özellikle kadro konusunda inatlaşmalar ön plana çıkarsa hem Mehmet hoca kaybeder hem BB Erzurumspor kaybeder.

Yeni teknik direktörümüz Mehmet Altıparmak'ın şehrimize ve camiamıza hayırlı olması dileğiyle...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.