Medya Haber Girişi : 10 Eylül 2016 17:25

Mehmet Altan ile Ahmet Altan gözaltına alındı!

Mehmet Altan ile Ahmet Altan gözaltına alındı!
Gazeteci Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Erzurumajans-Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı olan ve İstanbul'daki darbe girişimi soruşturmasını yürüten Can Tuncay'ın talimatı üzerine İstanbul'da gözaltına alındı.

"DARBECİLERLE İŞTİRAK HALİNDE..."

Savcılığın gözaltı yazısında, youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın bu programda, darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları belirtildi. Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanını tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri ifade edildi. Darbe girişiminin, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı belirtilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddialarına yer verildi. 

NAZLI ILICAK'IN DA İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında programda FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.