Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2011 01:17

Meclis'teki vekillerin yarısı gidecek!..

Meclis'teki vekillerin yarısı gidecek!..
Ülke TV'de Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün birlikte sunduğu Aslında Ne Oldu'da haftanın olayları masaya yatırıldı.
Erzurum Ajans-Ülke TV'de Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün birlikte sunduğu Aslında Ne Oldu programında tahliyeler ile birlikte Papandreu'nun Türkiye ziyareti ile birlikte CHP ve AK Parti'deki hazırlıklar tartışılıyor.

Ülke TV'de Aslında Ne Oldu programında  gündem yine masaya yatırıldı. Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün birlikte sunduğu programda 102 madde ile birlikte peşpeşe gelen tahliyeler ve Yargıdaki özür tartışmaya açıldı.

Ünal Tanık, tahliyelerle ilgili daha önceden çok önemli uyarılar geldiğini belirtirken bazı dairelerde işlerin son süratle yürüdüğünü, yargı ile ilgili bir dava olduğunda o davanın son süratle tamamlandığını dile getirirken Hasan Öztürk, Cihaner davasının dosya gelmeden fotokopi ile karara bağlandığını, Haberal davasında hakim ve savcılara tazminat davasının anında sona erdiğini dile getirdi.

Ünal Tanık, 2010 10 Ağustos'ta Nihat Ömeroğlu'nun yargıda 31 Aralık uyarısında bulunduğunu  bu dosyalar ele alınmaz ise şu şu davalarda tahliyeler yaşanacağı uyarısını hatırlattı. Önceliklerin hiç önemli olmadığı durumunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Hasan Öztürk, yargıda tüm bunlar yaşanırken yargı istinat mahkemelerinin kurulmasına karşı çıktığını, yeni savcı hakim alımına karşı çıktıklarına dikkat çekerken, Ünal Tanık, bölge mahkemelerinin kurulmasının CHP'li bir vekil tarafından Türkiye'nin bölünmesine yol açacağğı iddiasını gündeme getirdi. Ünal Tanık, Adalet Bakanlığı Danıştay'ın talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapmasına karşın Danıştay yine de karşı çıkıyor. Danıştay tüm kamu kurumlarına kamera koymamasına karşın, Danıştay'ın hakim savcı alımı için yapılan mülakatlara kamera şartı getiriyor.

Ünal Tanık, Gerçeker'in emekliliği sonrasında Yargıtay Başkanlığı için seçim yapılacak. Kadir Özbek ve Eminağaoğlu adaylar arasında. Yeni daire kurulması halinde bu iki ismin Yargıtay başkanı olması tehlikeye düşecek. " dedi. Hasan Öztürk, Cumhurbaşkanı Sezer'in 'Bu hükümete hakim ve savcı aldırmamamız gerekiyor" sözü artık bu işin tuzu biberidir." dedi.

Ünal Tanık, Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun Erzurum programının çok önceden planlandığını, Yunanistan ekonomisinin en zor olduğu bir dönemde Türkiye'nin yardım edeceği gündemde, Papandreu'nun Türkiye'ye geleceği gün it dalaşı yaşanıyor. Yunan komutanlar Papandreu'ya Türkiye'ye gitmemesi gerektiği söyleniyor. Buna rağmen Papandreu  Türkiye'ye geliyor. O gün böyle bir itdalaşı tamamen bir provokasyondur.

Ünal Tanık, CHP'de gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Doğan Grubu'nun CEO'su Nebil İlseven'in İstanbul İl Başkanı olacağına ilişkin haberi Rotahaber'da yazdıkların ancak bunu alıntılamaya kimsenin cesaret edemediğini söyledi. Tanık, Medyada CHP'yi en iyi tanıdığı söylenen bir ismin dahi bu habere inanmak istemediğine de dikkat çekti.

Hasan Öztürk, CHP'nin bir şirket haline döndüğünü belirtirken  Oktay Ekşi'nin CHP rozeti taktığını ancak Oktay Ekşi'nin tavrının CHP'den yana olduğunu yıllardır bilindiğini dile getirdi.

Ünal Tanık, AK Parti'nin parlamentodaki milletvekili sayısının üçte ikisini yenilyeceğini, kadın milletvekili sayısının iki katına çıkacağını belirtirken  Meclis'te AK Parti milletvekillerinin en az 200'ünün değişmiş olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Programda Muhteşem Yüzyıl tartışmasına değinilirken  Türkiye'nin dış politikada çok farklı bir açılım gerçekleştirdiği bir dönemde bu dizinin gündeme gelmesinin çok manidar olduğunu dile getirirken Yeni Osmanlı tartışmasına Dışişleri'den hiçbir tepki gelmezken İslam ülkelerindeki Osmanlı imajının bu dizi kanalı ile çok farklı bir noktaya taşınacağının altı çizildi.

Ünal Tanık da diziyi hazırlayanların bu tartışmalarla ellerini ovuşturduğunu, diğer taraftan Doğan guburunun bu tartışmaları sadece dizinin kendi kanallarında değil de başka kanalda yayınlanmasından dolayı tartışmaları körüklediğine dikkat çekti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.