Bölge Haber Girişi : 07 Aralık 2010 15:02

Mavi Marmara için İsrail'den özür!..

Mavi Marmara için İsrail'den özür!..
İsrail'in Haaretz gazetesi Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik krizde sona gelindiğini ve İsrail'in Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemeyi kabul ettiğini yazdı.

Erzurum Ajans-İHA'nın haberine göre ;İsrail'in Haaretz gazetesi iki ülke arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan görüşmelerde, İsrail'in Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemeyi ve tazminat ödemeyi prensipte kabul ettiğini yazdı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Yosef Ciechanover arasında İsviçre'nin cenevre kentinde kapalı kapılar ardında yapılan iki turluk görüşmelerden izlenimler İsrail basınında yer aldı.

İki ülke arasındaki krizde sona yaklaşıldığını duyuran gazete Avrupalı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde "Erdoğan'ın "özür olarak" kabul edebileceği, Netanyahu'nun ise "özür değil üzüntü" ifadesi olarak benimseyeceği bir açıklama formülü üzerinde çalışıldığını duyurdu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.