Bölge Haber Girişi : 13 Nisan 2010 12:24

Matematik ve fen bilimleri projesi !..

Matematik ve fen bilimleri projesi !..
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığınca (EARGED), ilköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışmasının 5. bugün Erzurumda düzenlendi.

Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nca (EARGED), ilköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışmasının 5.’si bugün Erzurum’da düzenlendi.
2009-2010 eğitim öğretim yılında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı
ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik olarak proje çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Öğretmen Evi’nde açılan “Bu Benim Eserim” adlı proje sergisine Erzurum merkezli olmak üzere, Artvin, Kars, Trabzon, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Iğdır’dan öğrenciler katıldı.
Sergiye Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak katıldı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, projenin amacının bilim insanlarını yetiştirmek olduğunu söyledi.
Fevzi Budak, “Bu proje ile amacımız gizli kalmış yetenekleri keşfetmek ve onlara sahip çıkmak, ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinliklere ilgiyi ve katılımı artırmak yaygınlaştırmak ve geleceğimiz olan çocuklara gerekli desteği vermektir.” dedi.
Bu sene 5. düzenlenen proje yarışmasına 641 proje katıldı. TÜBİTAK’ın elemeleri ile 212 projeden 53 seçildi. Bu sergi sonucunda TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu tarafından değerlendirilerek 7 proje seçilip Ankara’ya finale gönderilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.