Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Şubat 2017 14:45

Mareşal Fevzi Çakmak öğrencileri, kar sokağında

Mareşal Fevzi Çakmak öğrencileri, kar sokağında
Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde yapılan Buzdan EYOF Sokağı yoğun ilgi görüyor.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde yapılan Buzdan EYOF Sokağı yoğun ilgi görüyor. Sokağın bu kez konukları Mareşal Fevzi Çakmak öğrencileri oldu. 

Gençlik liderleri dar kırsal kesimden gelen öğrencilere EYOF sokağında keyifli dakikalar yaşattı. 

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi bu kez öğrenci grubuyla Kar Sokağını gezdi. Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde yapılan Buzdan EYOF Sokağı minik yürekleri büyüledi.

Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderlerinin dezavantajlı ortaokul çalışmaları kapsamında dar gelirli öğrencilere EYOF sokağında gezdirerek, genç öğrencilerin keyifli anlar yaşamasını sağladı.

Yaptığı başarılı çalışmalarla Gençlik ve Spor Bakanlığının gündeminde yerini alan Yakutiye Gençlik Merkezi yeni bir anlamlı projesi ile hem alkış aldı. Hem de gönüllerde taht kurdu.

Gençlik Lideri Muhammed Yaser Taşkesenlioğlu öncülüğündeki gençlerin durağı bu kez Atatürk Üniversitesi tarafından EYOF 2017 için yapılan Kar Sokağı oldu. Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri Kar sokağını yakından inceleyerek bol bol fotoğraflar çekildiler.

Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz, şehir merkezine uzak çocukları imkanlar çerçevesinde bu tür etkinliklerle ödüllendirdiklerini belirterek, önemli olan çocukların yüreklerine dokunmak olduğunu ifade etti.

Mareşal Fevzi Çakmak ortaokulu öğrencilerinden iki grup oluşturduklarını söyleyen Yılmaz, Gençlik lideri Emine Er öncülüğünde oluşturulan bir grupla TEOG hazırlığı ve değerler eğitimi çalışmalarına devam ettiklerini, Yaser Taşkesenlioğlu ile oluşturulan grubun ise Futbol ve Buz Pateni takımı kurarak Spor Lisesine hazırlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, kitap okuma alışkanlığı çocukların kazandırarak hayatlarına yön vermede etkin rol oynamak istediklerini belirterek, bu çalışmaları Okul Müdürlükleriyle ortak yaptıklarını ve desteğinden dolayı okul müdürlüğü ile, Müdür Yardımcısı Muammer Bostancı'ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de dezavantajlı çocuklara Kar Sokağını gezme imkanı sağlayarak ilimizin bütün gençlerine sahip çıkmak için çaba sarf eden Yakutiye Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.