Erzurum Haber Girişi : 07 Temmuz 2015 14:44

Mantolama sorununda çözüm adresi Büyükşehir

Mantolama sorununda çözüm adresi Büyükşehir
Erzurum'da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor.

Mantolama giderinin yüksek olması, dar gelirli ve asgari ücretli kesimlerin yüksek olduğu yerleşim alanlarında ciddi bir problem oluşturuyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'i çare olarak görüyor.

DAİRE BAŞINA 5 BİN TL

Ortalama 40 daireli site veya apartmanlarda mantolama gideri daire başına 5 bin TL'ye ulaşıyor. Asgari ücretli, emekli ve dar gelirli kesimin bu gideri karşılaması ise imkansız. Binalarını mantolamayla yenilemek isteyenler, gider yüksekliği sebebiyle çaresiz. Bu durumdaki vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin kuruma bağlı şirketleriyle mantolama projesi uygulamasını, giderlerin ise uzun vadeye yayılarak alınmasını bekliyor.

VATANDAŞ ÇARESİZ

Dar gelirli, emekli ve asgari ücretli kesim, bir çırpıda 5 bin TL gibi yüksek bir tutarı karşılayamayacaklarını, bu gideri karşılamanın yılın tamamını açlık içinde ve yakacaksız geçirmek demek olduğunu savunarak, 'Büyükşehir Belediye Başkanımızın tecrübesine güveniyoruz. Büyükşehir'e bağlı şirketler marifetiyle mantolama projesi uygulanabilir. Büyükşehir mantolama giderini uzun vadeye yayarak vatandaştan alabilir. Bu gider çevre vergisi içinde de tahsil edilebilir. Bu konuda Başkan Sekmen'den destek bekliyoruz' fikrini öne sürüyorlar.

ÇÖZÜM ADRESİ BÜYÜKŞEHİR


Erzurum'da mantolama giderlerinin yüksek olması yüzünden çok sayıda binada yenileme yapılamıyor. Bu durum restore edilmemiş binalarda, emlak değerini düşürdüğü gibi, ciddi biçimde görüntü kirliliğine de yol açıyor. Dar gelirli kesim, sorunun giderilmesinde tek adres ve öncünün Büyükşehir Belediyesi olduğu görüşünde birleşiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.