Türkiye Haber Girişi : 25 Kasım 2014 14:36

Madencinin ailesine utandıran yardım

Madencinin ailesine utandıran yardım
Tezcan Gökçe'nin anne-babasına aylık 140'ar TL yoksulluk yardımı...
Erzurumajans-Karaman Ermenek'teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, anne-babaya da 140 TL'lik yoksulluk yardımı bağladı.

Gökçe'nin çalıştığı Has Şekerler Madencilik'te asgari ücret üzerinde primi yatırıldığı için anne-babasına bağlanan yoksulluk yardımının düşük seviyede kaldığına vurgu yapıldı.

Türkiye, Tezcan Gökçe'nin anne-babası Ayşe-Recep Gökçe'yi yaşanan maden faciası sonrası tanıdı.

AYŞE TEYZE'NİN EŞİ RECEP GÖKÇE YÜREKLERİ BURKTU

Geçtiğimiz hafta cansız bedenine ulaşılan Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe, kurtarma çalışmalarının yapıldığı süreçte, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum" sözleri ile gündeme geldi.

Baba Recep Gökçe ise, oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık lastik ayakkabıları uzun süre gündem oldu.

TEZCAN GÖKÇE'NİN AİLESİNE 1349 LİRA AYLIK

SGK, madende cenazelerine ulaşılan 10 madenciden 9'unun ailesine aylık bağladı. Bir madencinin ailesi ile ilgili işlemler ise sürüyor. İki çocuğu ve eşi bulunan Recep Gökçe'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlandığı açıklanmıştı.

Gökçe'nin anne-babasına yoksulluk aylığı tutarının ise belirlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre anne-babaya 140 TL yoksulluk yardığım bağlandı.

Kaynaklar, rakamın düşük olmasının nedenini, Tezcan Gökçe'nin çalıştığı iş yerinde asgari ücret almasına bağladı. Dinçer GÖKÇE/H
ürriyet 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.