Maçın dönüm noktası...

Yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz ve Muhteşem doğa manzarası eşliğinde mavi ve yeşilin bir araya geldiği çayın başkenti Rize'ye geldik...

Güzel bir hava olmasına rağmen futbol adına çokta olumlu bir  hava yoktu açıkçası.

Stadyumdayken düşündüm bu maç bu güzel havada Erzurum'da oynansa şu an atmosfer bambaşka olacaktı...

Hem Erzurum'u bu futbol güzelliğinden mahrum bırakan hemde cefakar taraftarımıza kilometrelerce yol gitmesine sebeb olan TFF yetkililerini eleştirmekle beraber bu sorunu çözüme kavuşturan sayın vekillerimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum. 

Karşılaşma öncesi iki takımda puan tablosunda eşit puanlara sahipti.

BB Erzurumspor karşılaşmaya 4-2-3-1 düzeninde çıkarken Balıkesirspor maçının yıldızı Haris Harba'da ilk kez ilk on birde sahadaki yerini alacaktı. 

Samsunspor'da ise yeni transfer Ayite'nin kadroda olmayışı konuk ekip adına dikkat çekiciydi. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf BB Erzurumspor oldu. Osman Özköylü geçen haftalara nazaran bekleyen değil hücum yapan taraf olmayı tercih etti. Özellikle ilk on beş dakikalık bölümde oyunun kontrolü tamamen Mavi Beyazlı ekipteydi. 20. Dakikadan sonra konuk ekip Samsunspor biraz olsun dengeyi kurarken bunda Boubakar'ın top kayıplarının da etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu dakikadan sonra oyunun bazı bölümlerinde BB Erzurumspor daha çok savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışsada  Haris'in forvet arkası yerine kanatta oynaması ve özellik olarak sprinter bir oyuncu olmaması ayırca savunma arkasına gerekli servislerin yapılamaması nedeniyle BB Erzurumspor bu organizasyonlardan istediğini alamadı. İlk yarının sonlarına doğru özellikle Kubilay'ın ortasahadaki dirençli oyunu ve Haris'in ortasahaya yaklaşarak top alması oyun kontrolünü tekrar BBErzurumsporun  eline geçirsede ataklardan sonuç gelmeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Erzurum adına İlk yarıda en dikkat çeken nokta ise rakip Samsunspor'a neredeyse 0 pozisyon vererek oynamasaydı.

İkinci yarıya da baskıyla başlayan BB Erzurumspor Lokmanın müthiş bindirmesi ve Gökhan Karadeniz'in düzgün vuruşuyorla 1-0 öne geçti. Geçti geçmesine de golün ardından işler Erzurum aleyhine döndü. Bunun en büyük sebebi Osman Özköylünün golü atan Gökhan'ı çıkarıp yerine defansif Ortasaha Abdülkadir'i alması oldu. Bu dakikadan sonra BB Erzurumspor 3lü defansif orta sahayla oynamaya başlarken bir anlamda oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Böyle bir değişikliği bu kadar erken yaparsanız sonuçlarına hem siz katlanırsınız hem bütün şehire çektirmiş olursunuz demeden geçemiyor insan. Nitekim Samsunspor  penaltı golüyle eşitliği sağladı. Ve hamle hakkı ikiye düşen Erzurum karışısında pozisyon üstünlüğünü ele geçirdi. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bu maçta dikkat çeken iki ön liberoyla önde oynayan BB Erzurumspor rakibe pozisyon vermezken üçüncü ön liberonun oyuna girmesiyle hem oyundaki üstünlüğünü kaybetti hemde rakibe pozisyon verdi. Bu hamle maçın dönüm noktası olarak hafızalarda kaldı. 

Temennim Osman hoca bu takımın savunma yaparak değil hücum yaparak maç kazanacağına inanır ve önümüzdeki maçlarda ona gör bir şablon belirler 

BB Erzurumspor adına maçta Trtovac ve Burhan hatasız oynayarak en göze çarpan isimler oldular. 

Bu arada yönetimin tam kadro taraftarımızla birlikte orada olması Basın mensuplarımızın tribünde olması TFF Bölge Antrenörümüzün eski Erzurumsporlu oyuncularımızın takımı yalnız bırakmamaları şehrin ; lige ve takıma bakış açısını özetliyor. Kenetlenme sürdüğü sürece çok daha güzel günlere...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum yeni kurulmus bir takım ama samsun gecen yıldan 8 veya 9 tane oyuncusu takımda kalmıs guclu bir takım.Samsundan 3 puan alabilirdik ama en azından bir puan almak hic puan almamaktan daha iyidir.Insallah takımımız gelecekte daha iyi olur.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Kubilay ın yerine gelecek haftalarda büyük ihtimalle yeni transfer Jasmin scuk un oynayacagını tahmin ediyorum.Erzurumsporumuz lige yeni cıkan diger iki ekibe gore daha iyi durumda.Hem direnc olarak hem puansal olarak.Gokhanın cıkarılmasının sebebini osman hoca maç sonunda yaptıgı basın toplantısında acıkladı ilk yarıda gökhanın sakatlanmasından dolayı gökhanı tehlikeye atmamak icin.Bu arada erzurumun kenetlenmesi erzurum da eskiden görulmeyen bir seydi Allahın izniyle herkes erzurumspor etrafında kenetlenirse başarı gelecektir büyük ihtimalle.Allahın izniyle Boluspor macında takım seyirciyle bulusur galibiyet serisine baslar

  • alpercan bozdağ 01 Ocak 1970 02:00

    burak bey maçı iyi izleme imkanınınız olmamış kubilay sömez'in ne kadar vasat bir futbol oynadığını ve maçın en iyi adamı lokman gör'ü gözden kaçırmışsınız .