Ekonomi Haber Girişi : 17 Kasım 2012 13:30

LİMDAŞ'tan dev yatırım

LİMDAŞ'tan dev yatırım
Havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri konusunda 1992 yılından bu yana Erzurum'a hizmet veren Limdaş'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dev yatırımı, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.
Erzurumajans-Havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri konusunda 1992 yılından bu yana Erzurum'a hizmet veren Limdaş'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dev yatırımı, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Makine parkuruyla "Doğu Anadolu'nun en iyisi" olma özelliğine sahip fabrika için, yaklaşık 2 milyon TL harcandı.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın açılışı, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi. Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, bazı bürokratlar, işadamları ve gazeteciler katıldı.

2 bin metrekare alan üzerine yaklaşık bin 300 metrekare kapalı alan olarak kurulan fabrikanın açılış kurdelesi, dualar eşliğinde kesildi.  Açılışın ardından tesisi gezen davetliler, Limdaş Havalandırma Isıtma ve Soğutma Sistemleri sahibi Halil Limon'dan fabrikanın özellikleri hakkında bilgi aldılar. Limon, davetlilere fabrikanın ?makine parkuru' bakımından Doğu Anadolu'nun tek fabrikası olmanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

Doğu Anadolu'nun tamamına hizmet verebilecek kapasiteye sahip fabrikada yaklaşık 25-30 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Halil Limon, "Fabrikamız yaklaşık 2 milyon TL'ye mal oldu. Fabrikamızda Doğu Anadolu'nun her kesimine hitap edeceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.