Eğitim Haber Girişi : 26 Mart 2018 15:55

Kütüphaneler Haftası kutlanıyor

Kütüphaneler Haftası kutlanıyor
Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphaneler Haftasının 54’üncüsü bu yıl 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında ‘Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler’ temasıyla kutlanacak.
Erzurumajans-Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphaneler Haftasının 54’üncüsü bu yıl 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında ‘Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler’ temasıyla kutlanacak.

Hafta dolayısıyla ilk olarak Erzurum İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda bir program düzenlendi. Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, İl Halk Kütüphanesi Müdür vekili Ahmet Duran Kardaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, kütüphanelerin aynı zamanda bir milletin, bir medeniyetin, bir kültürün, geçmişten geleceğe taşınmasını sağlayan en önemli araçların başında geldiğini söyledi.

Vali Azizoğlu şöyle konuştu: “Erzurum 7 bin yıllık bir tarihe sahip, büyük medeniyet şehirlerinden birisidir. Geçmişi geleceğe taşıyan bir köprü, Anadolu’nun kapısı, medeniyetlerin buluştuğu önemli bir kavşak noktasıdır. Medeniyetler şehri, kültür şehri Erzurum’a şu an içerisinde bulunduğumuz bu kütüphanenin yakışmadığını düşünüyoruz. Bunun bilinciyle Erzurum’da 1 milyon kitabı barındıracak, daha modern ve Erzurum’a yakışık bir kütüphane yapıyoruz. İhalesi yapılarak çalışmaları başlatılan kütüphanemizi inşallah önümüzdeki yıl bitirip şehrimizin kültür hayatına armağan etmiş olacağız. Bu anlamda Erzurum’un medeniyet ufkuna yeni bir soluk kazandırmak amacı ile yapılacak olan kütüphanemiz 8 bin metrekarelik bir alanı kapsayacaktır. Böyle bir eseri Erzurum’a kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.”

EN GÜZEL KAYNAK KİTAP

Günümüzde teknolojiyle bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğuna vurgu yapan Vali Azizoğlu, en iyi en sağlıklı bilgilerin kitapta olduğunu söyledi.

Kaynak eserleri okuyarak bilgiye ulaşmak kitap okumanın da zevkini tattıracağını dile getiren Vali Azizoğlu, “Kitap okumak bir kültürle, medeniyete ulaşmak hemhal olmaktır. Bu yüzden ilimizde ve ilçelerimizde Z Kütüphaneler kurarak, okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Program sonunda il genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.