Bölge Haber Girişi : 01 Ekim 2010 12:47

Kurtulmuş kararını açıkladı!..

Kurtulmuş kararını açıkladı!..
Kurtulmuş: Yeni bir siyasi hareketin ilk adımlarını atmak için Genel Başkanlık'tan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum..

Erzurum Ajans-Kurtulmuş: Yeni bir siyasi hareketin ilk adımlarını atmak için Genel Başkanlık'tan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum..

İşte Kurtulmuş'un açıklamaları;

Bu süreçte bizi destekleyen herkese yürekten teşekkür ediyorum...

Kongreden sonra yaşanan kavga sonraki gerginliğin bitmesini bekledik. Aslında gönül ilişkimiz bize atılan çatal bıçaklarla bitmişti zaten. Ancak geçen hafta kayyum atanması bardağı taşıran son damla oldu.

Bu karar benim tek başına verceğim bir karar değildir. Bütün milletimizle arkadaşlarımızla vereceğimiz bir karardı. Çok geniş anlamda istişarelerimizi yaptık...

Kayyum davası Türk siyasetine müdahalenin açık kanıtıdır.

Bizi boğmaya hiçbir kimsenin, odağın gücü yetmeyecektir. Ciddi ve kapsamlı bir komployla baş başa kaldık. Biz siyasete yeni bir ufuk getidiğimiz için cezalandırılıyoruz. Bu komployu kuranlar utansın. Bizim utanacak hiçbir sözümüz davranışımız yoktur...

Yürüyüşümüzü engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Küresel statüko ve onun yerli temsilcileri kendi egemenlik alanlarının daralmasını istemiyor.

KARARI AÇIKLAMAK ZOR GELİYOR!

Yaşananlar üslup ve yöntem farklılıklarımız ortaya koydu. Artık bu parti içinde birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Biz saltanat ilişkileri yerine, medeni ilişkiler öngördük. Biz içe kapalı yapılar yerine millete açılmayı tercih ettik. Biz siyaseti yüksek idealler uğruna yapıyoruz ve bu idealden asla sapmayacağız.

Aldığımız karraı açıklamak bana ve arkadaşlarıma çok zor geliyor... Biz sırça köşklerde oturarak siyaset yapmadık. Kimseden bir bedel, karşılık bekleyerek bunları yapmadık. Bu davanın mensuplarının başını öne eğdirecek hiçbir iş yapmadık. Zor bir karar açıklıyoruz. Kaç yılllık emeğimizi bir kenara bırakıyoruz. Öz evladının onulmaz yaralar almasını istemeyen bir annenin tavrıyla hareket ediyoruz.

SAADET PARTİSİ'NDEN AYRILIYORUM

Artık bu yapı içerisinde daha fazla siyaset yapma imkanı kalmamıştır. Yeni kavgalara meydan vermemek için Genel Kurul'a girmiyoruz ve bugün itibariyle Genel Başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum. Bu yeni bir siyasi hareketin ilk adımıdır. Hayırlı uğurlu olsun. Bilerek ya da bilmeyerek kimi kırdıysam özür dilerim. Ben herkese bireysel haklarımı helal ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.