Siyaset Haber Girişi : 02 Şubat 2018 19:30

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman Erzurum'da konuştu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman Erzurum'da konuştu
Erzurum’da düzenlenen ‘Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum’ adlı panele katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 'Türkiye ile ilgili post model Haçlı saldırıları yapılmaya devam ediyor' dedi.
Erzurumajans-Erzurum’da düzenlenen ‘Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum’ adlı panele katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye ile ilgili post model Haçlı saldırıları yapılmaya devam ediyor" dedi.

‘Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum’ adlı panel, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türksoy organizasyonuyla düzenlendi. Panelde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye haritasını gözünüzün önüne getirin ve bin kilometrelik bir çember çizin. Bu bin kilometrelik çemberin içinde 20 tane ülkenin olduğunu göreceksiniz. 3 bin kilometrelik bir çember çizdiğinizde yani İstanbul’dan Londra’ya gittiğinizde Berlin’e gittiğinizde veya Moskova’ya gittiğinizde bu 3 bin kilometrelik çemberin içinde 70 tane ülkenin olduğunu göreceksiniz. Ne demek bu. Yani şimdi bunu Amerika için yapın. 3 bin kilometrelik bir çember çizdiğinizde kaç tane ülkenin bu hinterlandın içine gireceğini göreceksiniz. Onun için Türkiye, dünyanın en önemli jeostratejik coğrafyasında oturuyor ve dünyanın en pahalı toprakları üzerinde. Onun için Türkiye ile ilgili post model Haçlı saldırıları yapılmaya devam ediyor. Bu vesileyle Afrin’de terör koridorunu kurmaya çalışanlara karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimize de zaferler temenni ediyoruz. Rabbim onların yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Panele, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaselnov ve çok sayıda davetli katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.